Kanadčani v slogu svojega slovesa

Branilci lovorike prepričljivo ugnali ambiciozne Slovake, Latvijci boljši od Norvežanov.
Fotografija: Kanadski hokejisti so vnovič med favoriti. FOTO: Antti Aimo-Koivisto/AFP
Odpri galerijo
Kanadski hokejisti so vnovič med favoriti. FOTO: Antti Aimo-Koivisto/AFP

Na Finskem se po živahnem koncu tedna na ledu pospešeno nadaljuje svetovno prvenstvo. Pod posebnim drobnogledom sta domača reprezentanca, nazadnje na Kitajskem zlata na olimpijskih igrah, ter vselej privlačna Kanada, sicer najboljša na prejšnjem svetovnem prvenstvu, lani v Rigi.

V kultni helsinški dvorani sredi mesta je kanadska izbrana vrsta danes spet zablestela, prikazala dinamičen in učinkovit hokej ter ugnala Slovaško, podprto s številnimi privrženci na tribunah, s 5:1 (1:1, 2:0, 2:0). Med strelci za zmagovalce je bil tudi Cole Sillinger, sin nekdanjega asa iz NHL, Mika Sillingerja. »Od otroških dni sem si mislil, kako lepo bi bilo obleči ta dres z javorjevim listom, zdaj ga imam. Lahko si mislite, kako sem vesel,« je govoril poročevalcem v Helsinkih, med katerimi je precej slovaških. Ti hokejski reprezentanci tradicionalno namenjajo veliko pozornosti, ta pa tokrat ni blestela. 

"Moramo strniti glave skupaj. Zmagovati na svetovnem prvenstvu z enim doseženim golom ni mogoče," se zaveda slovaški reprezentant Mislav Rosandić. Doma je v Zagrebu, v zgodnjih najstniških letih se je zaradi hokejskega napredovanja preselil v Bratislavo in tudi na olimpijskih igrah je bil med vidnimi aduti slovaške izbrane vrste.

V drugi tekmi popoldneva je v Tampereju izbrana vrsta Latvije ugnala Norveško s 3:2 (1:1, 2:0, 0:1). 

Preberite še:

Komentarji: