Gaviria že drugič okužen s koronavirusom

Po le dveh pozitivnih testih ob drugem dnevu premora se danes s 16. etapo nadaljuje Giro d'Italia, a je že končan za Kolumbijca iz ekipe UAE.
Fotografija: Fernando Gaviria se je že drugič okužil s koronavirusom. FOTO: Luca Bettini/AFP
Odpri galerijo
Fernando Gaviria se je že drugič okužil s koronavirusom. FOTO: Luca Bettini/AFP

Kolesarski mehurček na Giru v drugem tednu dirke ni bil povsem nepredušen, je pa bil dovolj učinkovit, da se bo dirka po Italiji danes lahko nadaljevala. Sicer brez kolumbijskega šprinterja iz ekipe UAE Fernanda Gavirie, prvega poklicnega kolesarja, ki se je že drugič okužil s koronavirusom.

V karavani Gira so včeraj opravili 492 testov, dva sta bila pozitivna, gre za enega kolesarja ekipe UAE in enega člana osebja ekipe Ag2r, so sporočili prireditelji. Kmalu zatem so iz ekipe UAE, del katere so tudi kolesarja Tadej Pogačar in Jan Polanc ter športni direktor Andrej Hauptman (nikogar od slovenske trojice ni na Giru), sporočili, da so okužbo zaznali pri Gavirii.



Ta 26-letni Kolumbijec je bil sicer med prvimi poklicnimi kolesarji, ki so covid-19 preboleli spomladi v prvem valu epidemije. Bil je med okuženimi kolesarji, zaradi katerih so 28. februarja prekinili dirko po Združenih arabskih emiratih, številni kolesarji pa so morali po tem ostati v dvotedenski hotelski karanteni, med njimi tudi Pogačar. Gaviria je tedaj bolezen prebolel v bolnišnici v Dubaju, tokrat pa ne kaže simptomov in je v samoizolaciji.



Zdaj je koronski protokol v karavani povsem drugačen. Na Giru so doslej vse skupaj potrdili 11 okužb, dirka pa gre naprej, sicer brez okuženih in brez ekip Mitchelton Scott in Jumbo Visma, ki sta se zaradi okužb v svojih vrstah odločili za umik z dirke.
Na njej rožnato majico vodilnega sicer nosi Portugalec João Almeida (Deceuninck Quick Step), danes pa se nadaljuje s 16. etapo tik ob slovenski meji, start bo v Vidmu, cilj pa v San Danieleju.

Preberite še:

Komentarji: