Manjša kriza Bernalu ni povzročila škode

Kolumbijec je na zaključnem vzponu pokazal nekaj ranljivosti, a rožnata majica trdno ostaja na njegovem hrbtu. Zmaga Dana Martina.
Fotografija: Dan Martin se je veselil zmage. FOTO: Dario Belingheri/AFP
Odpri galerijo
Dan Martin se je veselil zmage. FOTO: Dario Belingheri/AFP

Irec Dan Martin je zmagovalec 17., še ene gorske etape kolesarske dirke po Italiji. Kolesar ekipe Israel Start-Up Nation je bil član ubežne skupine, med ubežniki pa je edini zdržal do konca.

Na cilju 193 kilometrov dolge etape od Canazeija do Sega di Ale je imel 13 sekund prednosti Portugalcem Joaom Almeido, tretje mesto je zasedel Britanec Simon Yates. Martin se je veselil svoje prve etapne zmage na Giru, zdaj jih ima prav na vseh največjih večdnevnih dirkah.



Vodilni v skupnem seštevku Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je tokrat na zaključnem vzponu, enem od treh kategoriziranih v etapi, pokazal nekaj ranljivosti, a rožnata majica trdno ostaja na njegovem hrbtu. Tokrat je zasedel sedmo mesto, za zmagovalcem je zaostal minuto in 23 sekund.

Egan Bernal trdno drži rožnato majico. FOTO: Luca Bettini/AFP
Egan Bernal trdno drži rožnato majico. FOTO: Luca Bettini/AFP


Tri sekunde je izgubil v primerjavi z drugouvrščenim v skupnem seštevku Italijanom Damianom Carusom, pred katerim pa ima še vedno dve minuti in 21 sekund prednosti. Na tretje mesto se je prebil Yates.

Jana Tratnika ni bilo med najboljšimi. Zaostal je 36 minut in 28 sekund ter zasedel 125. mesto. V skupnem seštevku je na 81. mestu.






Izidi 17. etape:

1. Daniel Martin (Irs/Israel Start-up Nation) 4:54:38
2. Joao Almeida (Por/Deceuninck-QuickStep) + 0:13
3. Simon Yates (VBr/BikeExchange) 0:30
...
125. Jan Tratnik (Slo/Bahrain Victorious) 36:28

Skupni vrstni red:
1. Egan Bernal (Kol/Ineos Grenadiers) 71:32:05
2. Damiano Caruso (Ita/Bahrain Victorious) + 2:21
3. Simon Yates (VBr/BikeExchange) 3:23
...
81. Jan Tratnik (Slo) 2:48:30

Preberite še:

Komentarji: