Nizozemci pojejo na ves glas: To je Primož, Primož, Primož Roglič!

Nizozemski kolesarski navdušenci, zbrani v amaterski ekipi Tietema Cycling, so pred nadaljevanjem dirke po Franciji za Primoža Rogliča posneli posebno pesem.
Fotografija: Nizozemci so se odeli tudi v veliko slovensko zastavo in pristajali v telemark. FOTO: YouTube
Odpri galerijo
Nizozemci so se odeli tudi v veliko slovensko zastavo in pristajali v telemark. FOTO: YouTube

Primož Roglič po grdem padcu na dramatični tretji etapi nadaljuje z dirko po Franciji. Slovenskemu šampionu, ki je lani po hudem boju v predzadnji etapi predal rumeno majico rojaku in kasnejšemu skupnemu zmagovalcu Tadeju Pogačarju, bo med prodiranjem proti Parizu lahko v pomoč tudi nova navijaška pesem.

Gre za izdelek nizozemske amaterske ekipe Tietema Cycling, ki v kolesarski karavani skrbi za smeh in dobro voljo. Tokrat so se lotili Rogliča in se v začetku dotaknili njegovega poraza na lanskem Touru in njegove kariere smučarskega skakalca.
 

Z ledenim pogledom v rumenem do Pariza


»Ja, to je Primož, Primož, Primož Roglič! On je najboljši na kolesu, ja, pojte, skačite, zabavajte se in navijajte z nami, on je zmagovalec na Elizejskih poljanah!« so, morda preroško, zapeli Nizozemci, ki so se poleg smučarske opreme odeli tudi v slovensko zastavo in nekajkrat pristali v telemark.

Pesem se konča v tretjem tednu Toura z Rogličem v rumeni majici vodilnega, ko z »ledenim pogledom« za seboj pusti vse tudi na legendarnem Tourmaletu in se kot zmagovalec pripelje v Pariz.

Preberite še:

Komentarji: