Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Po več kot desetletju Tour brez Marka Cavendisha

Britanski šprinter, eden najboljših vseh časov in najboljši v zgodovini dirke po Franciji, ni bil uvrščen v ekipo Dimension Date za rumeno pentljo.
Mark Cavendish ima v zadnjih sezonah veliko težav, kljub temu pa ostaja eden najbolj priljubljenih kolesarjev med navijači. FOTO: Reuters
Mark Cavendish ima v zadnjih sezonah veliko težav, kljub temu pa ostaja eden najbolj priljubljenih kolesarjev med navijači. FOTO: Reuters
2. 7. 2019 | 16:19
2. 7. 2019 | 16:44
2:03
Štart dirke po Franciji v Bruslju je pred vrati, na pot 106. Toura se bo karavana podala v soboto, v boju za prvo rumeno majico pa tokrat ne bo Marka Cavendisha. Izkušeni Britanec je pri 34 letih že daleč od stare slave, ko je bil nekaj let zapored nesporno najboljši šprinter sveta, v karieri pa je zbral kar 30 etapnih zmag na Touru, s čimer je drugi na večni lestvici, štiri več ima le veliki Eddy Merckx.

Cavendish se v zadnjih letih bori s poškodbami in boleznijo in ne dosega vidnih rezultatov, v zadnjih dveh sezonah je zbral le dve zmagi. Slabo varovana skrivnost je, da tudi njegovi odnosi s sotekomvalci in vodstvom ekipe, predvsem mendežerjem Dimension Date Dougom Ryderjem niso najboljši. Kljub temu je bil Cavendish prepričan, da lahko do Toura pride v dovolj dobro formo, da bi bil vsaj konkurenčen, na dirki po Sloveniji ni bil v ospredju, nekoliko bolj spodbuden je bil njegov nastop na državnem prvenstvu, kjer je končal v prvi večji skupini na 22. mestu. 



Proti šprinterski smetani z Dylanom Groenewegnom na čelu bi se Cavendish težko podal v boj z zmago, vseeno pa je odločitev Dimension Date nekoliko presenetljiva, saj v svojih vrstah nimajo veliko zvezdnikov, ki bi lahko zamenjali puščico z otoka Mann. Vloga prvega šprinterja bo pripadala Giacomu Nizzolu, ki je slavil v Novem mestu, Cavendish pa morda nikoli več ne bo dobil priložnosti, da se na rumeni pentlji pomeri za zmago. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine