Pogačarjeva UAE prevzema licenco Ale BTC Ljubljana

Napovedi so se uresničile, italijansko-slovenska ekipa ženske svetovne serije bo od prihodnje sezone kolesarila v barvah zmagovalca Toura.
Fotografija: Urška Žigart in Tadej Pogačar bosta prihodnjo sezono morda branila enake klubske barve. FOTO: Prijavim.se
Odpri galerijo
Urška Žigart in Tadej Pogačar bosta prihodnjo sezono morda branila enake klubske barve. FOTO: Prijavim.se

Namigi, da ekipa UAE, ki jo je Tadej Pogačar v zadnjih treh sezonah izstrelil v središče pozornosti v moški svetovni seriji, vstopa tudi v žensko kolesarstvo, so se uresničili. Direktor Mauro Gianetti je potrdil, da urejajo zadnjo dokumentacijo za odkup licence za vstop v žensko svetovno serijo Ale BTC Ljubljana.

»Z veseljem sporočamo, da si prizadevamo, da ustanovimo žensko ekipo, ki bo na svetovni sceni nastopala kot del ambicij UAE, da pripomore k razvoju kolesarstva. To je del globalnega projekta, ki smo ga začeli leta 2017. Skupaj z ekipo Ale BTC Ljubljana smo našli pravo priložnost, ki smo jo iskali. V sodelovanju z UCI pripravljamo dokumentacijo za odkup licence za žensko svetovno serijo, veljavno od 1. januarja 2022. V prihodnjih tednih bomo sestavili dokončne okvire projekta, ki ga bomo pripravljeni predstaviti,« je v sporočilu za javnost dejal Gianetti.

Direktor Mauro Gianetti je potrdil, da ekipa UAE prevzema licenco ekipe Ale BTC Ljubljana. FOTO: Fizza/Team UAE Emirates
Direktor Mauro Gianetti je potrdil, da ekipa UAE prevzema licenco ekipe Ale BTC Ljubljana. FOTO: Fizza/Team UAE Emirates


Ta čas je okoli prenosa licence in nove ekipe odprtih veliko vprašanj, ki zadevajo prihodnost ženskega kolesarstva pri nas. Del ekipe Ale BTC Ljubljana sta tudi slovenski reprezentantki Urška Pintar in Eugenia Bujak, ki jima letos poteče pogodba, in ni jasno, ali bosta še naprej članici nove ekipe. Podobno velja za športnega direktorja Gorazda Penka. Morda pa se bo ekipi, ki jo je zapustila pred enim letom, znova pridružila Pogačarjeva zaročenka Urška Žigart, ki ji pogodba z ekipo BikeExchange tudi poteče letos.

Znano tudi še ni, ali se bosta (in pod kakšnimi pogoji) iz projekta umaknila slovenska sponzorja BTC City in mesto Ljubljana, ki naj bi po prvotni triletni pogodbi ekipo podpirala še eno sezono.

Preberite še:

Komentarji: