Primož Roglič je moral prekiniti vadbo v Španiji

Kolesarska ekipa Jumbo Visma je zaradi okužbe predčasno končala priprave v Alicanteju, njeni aduti so nemudoma odpotovali v Monako in Andoro.
Fotografija: Primož Roglič je v Španiji nabiral prve kolesarske kilometre v letu 2022. FOTO: Jumbo Visma
Odpri galerijo
Primož Roglič je v Španiji nabiral prve kolesarske kilometre v letu 2022. FOTO: Jumbo Visma

Kolesarska ekipa Jumbo Visma, za katero tekmuje tudi slovenski as Primož Roglič, je predčasno končala priprave v Alicanteju v južni Španiji. Razlog je okužba med kolesarji, imena okuženega niso sporočili, ne gre pa za Rogliča. Nekateri bodo morali v karanteno, nekateri bodo treninge v Španiji nadaljevali individualno, drugi pa bodo odpotovali domov.

Ekipa je v mehurčku začela skupno trenirati v torek, popoldne pa se je predstavila javnosti. Stiki so bili omejeni, tudi jedli so ločeno, a vse to ni pomagalo, da bi bili danes zjutraj na testu na novi koranavirus vsi negativni. Po sestanku so se nekateri kolesarji odločili za odhod domov. Roglič in Steven Kruijswijk sta se z avtomobilom odpravila v Monako, Robert Gesink, Sepp Kuss in Tobias Foss pa so nemudoma odpotovali v Andoro. »Pot je dolga, a kakovostno lahko treniram tudi v Monaku. Ne želim tvegati, da bi se okužil v skupnem hotelu, doma bom bolj varen,« je pojasnil Kruijswijk.

Zdravje glavna skrb

»Scenarij sodnega dne se je uresničil,« je dejal vodja ekipe in dodal: »To je scenarij, na katerega smo bili pripravljeni. Že pred tem smo se odločili, kako ravnati v takšnih razmerah, prekinitev skupnih treningov pa je najboljša možnost za preprečevanje nadaljnjega širjenja.«

»Zdravje naših kolesarjev in osebja je naša glavna skrb. Znova se je potrdilo, da je organiziranje tovrstnih dejavnosti v teh časih izjemno zahtevno. Zdaj moramo zagotovit kolesarjem, da bodo v okviru možnosti lahko nadaljevali priprave na sezono. Škoda, vendar je to edina prava izbira,« pa je za spletno stran ekipe povedal športni direktor Merijn Zeeman.

Komentarji: