Primož Roglič: Vsak dan sem starejši

Slovenski kolesarski zvezdnik je rojstnodnevno 9. etapo prestal brez večjih težav, želi si vrnitev v normalnost in zdravje.
Fotografija: Primož Roglič si je za rojstni dan zaželel vrnitev v normalnost in zdravje za vse. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič si je za rojstni dan zaželel vrnitev v normalnost in zdravje za vse. FOTO: Ander Gillenea/AFP

Za Primoža Rogliča 9. etapa Vuelte tekmovalno ni bila nič posebnega, bila je ena redkih, v katerih se mu ni bilo treba spoprijeti s tekmeci za vrh v skupnem seštevku, saj je v ravninski preizkušnji po diskvalifikaciji Sama Bennetta (pri boju za položaj je z ramami odrival tekmece) zmago slavil Pascal Ackermann. Je bil pa to dan, ko je Roglič slavil 31. rojstni dan.

»Vsak dan sem starejši, vendar se počutim dobro in sem vesel, da sem tukaj,« je slovenski zvezdnik odgovoril na vprašanje, kako prvič na dirki preživlja rojstni dan. Ob običajnih sezonah si ta čas privošči praznovanje doma, saj so konec oktobra vsi kolesarji na dopustu. To ne velja za letošnjo koronsko sezono, ki se je po petmesečni prekinitvi nadaljevala šele konec julija in se bo predvidoma končala 8. novembra v Madridu.»Vsemu svetu želim, da bi se vsi vrnili v normalnost, da vsi ostanemo zdravi,« pa je Roglič razkril še svojo rojstnodnevno željo ter dodal, da si je za 9. etapo zaželel le to, da bi se izognil nepotrebnim nevšečnostim. Ni se mu povsem uresničila, saj je moral 12 km pred ciljem zaradi tehničnih težav menjati kolo.


Želve proti pajkom


Na srečo to zanj ni imelo posledic, pomočniki iz ekipe Jumbo Visma so mu pomagali nazaj v glavnino, v kateri je tudi končal etapo na 44. mestu. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno je 13 sekund za rdečo majico, ki jo nosi Richard Carapaz. »Ni bila običajna etapa za Vuelto, ni bilo hribov, temveč lep, lahkoten dan, bilo je sicer nekaj živčnosti, vendar se je vse dobro izteklo. Se veselim gorskega konca tedna? Osredotočiti se moramo na vsako etapo posebej, tudi jutrišnjo,« na preži ostaja Kisovčan.Še naprej nosi zeleno majico najboljšega po etapnih uvrstitvah. Njegova pisana oprava (čez zelen tekmovalni dres nosi brezrokavnih v rumeno-modrih barvah slovenskega prvaka) je sprožila veliko zgražanja na družbenih omrežjih, nekatere ljubitelje kolesarstva pa vzpodbudila k temu, da ga primerjajo z animiranimi superjunaki nindža želvami. Ker je Roglič superjunak, je to moral postati tudi njegov najnevarnejši tekmec Carapaz. Bojda oprava njegove ekipe Inoes spominja na spidermana, človeka pajka.Tako je Roglič dočakal tudi vprašanje, kdo bo zmagal na Vuelti, želve ali pajki? »To bomo videli na koncu, bitka pa bo potekala vsak dan.«
 

Preberite še:

Komentarji: