Primož Roglič že na dirki dveh morij

Pred najboljšimi slovenskimi kolesarji je pester konec tedna, jutri prvi tekmuje Matej Mohorič, v nedeljo še Tadej Pogačar in Kisovčan.
Fotografija: Primož Roglič se je za sezono pripravljal v Španiji, odprl pa jo bo dva tedna prej kot je napovedoval. FOTO: Jumbo Visma
Odpri galerijo
Primož Roglič se je za sezono pripravljal v Španiji, odprl pa jo bo dva tedna prej kot je napovedoval. FOTO: Jumbo Visma

Pred kolesarskim svetom je izjemno pester konec tedna, jutri bo Matej Mohorič ob pomoči Matevža Govekarja (oba Bahrain Victorious) poskušal naslediti Tadeja Pogačarja kot zmagovalec enodnevne dirke Strade Bianche, Pogačar pa v nedeljo z Domnom Novakom (oba UAE) začenja naskok na zmago na osemdnevni preizkušnji Pariz–Nica, na kateri je bil lani najboljši Primož Roglič (Jumbo Visma).

Za največje presenečenje je sicer poskrbel prav 33-letni Kisovčan, ki bo sezono 2023 začel dva tedna prej, kot je napovedoval. V ponedeljek bo na štartu dirke Tirreno–Adriatico, čeprav bi moral po prvotnem načrtu prvič pripravljenost po oktobrski operaciji rame preizkusiti na dirki po Kataloniji od 20. do 26. marca. Primož štarta brez rezultatskega pritiska, so sporočili iz ekipe Jumbo Visma, pri kateri bo kapetan Wout van Aert. Roglič je dirko dveh morij sicer že dobil leta 2019, v zadnjih dveh letih pa je zmagal Pogačar.

Preberite še:

Komentarji: