Roglič in Pogačar ekipni številki ena

Pred Tourom se je prvič predstavilo kar pet slovenskih kolesarjev.
Fotografija: Moštvo Team Jumbo (v sredini Primož Roglič) se bo zelo resno lotilo letošnjega Toura. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Moštvo Team Jumbo (v sredini Primož Roglič) se bo zelo resno lotilo letošnjega Toura. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Predstavitev ekip v maskah je bilo prvo uradno dejanje 107. Toura, ki se bo v soboto začel na Azurni obali. Na predstavitveni oder dirke po Franciji je prvič stopilo pet slovenskih kolesarjev, med njimi tudi dva favorita za končno zmago, Primož Roglič in
Tadej Pogačar.


Med peterico Slovencev (doslej je imela Slovenija na Touru največ štiri kolesarje) sta na predstavitvi kajpak požela največ pozornosti. Predvsem je bil danes v ospredju Roglič, ki je šele po prihodu na prizorišče potrdil svoj nastop, ki je bil vprašljiv po padcu v 4. etapi kriterija Dauphine pred dvema tednoma.

Primož Roglič je odgnal vse dvome o tem, da zaradi zadnje poškodbe na Touru ne bi nastopil. FOTO Stephane Mahe/Reuters
Primož Roglič je odgnal vse dvome o tem, da zaradi zadnje poškodbe na Touru ne bi nastopil. FOTO Stephane Mahe/Reuters


»Nisem načrtoval tako zapletenih dni pred štartom, padec je nekoliko spremenil moje načrte, vendar sem v zadnjih dneh že lahko normalno vadil. Veselim se začetka dirke,« je na novinarski konferenci povedal Roglič, ki kljub težavam velja za nespornega favorita v boju za rumeno majico. Slovenski zvezdnik bo dirko, katere uvod bo v soboto v Nici in se 20. septembra končala v Parizu, sicer začel kot kapetan Jumba Visme skupaj z Nizozemcem Tomom Dumoulinom.

Pred začetkom njegovega prvega Toura pa Pogačarja številni kolesarski komentatorji vidijo v boju za uvrstitev na oder za zmagovalce, če ne kar za rumeno majico. Tudi on si na papirju kapetansko vlogo deli z Italijanom Fabiom Arujem.

Rogličevo moštvo je bilo na večerni predstavitvi pod posebnim drobnogledom. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Rogličevo moštvo je bilo na večerni predstavitvi pod posebnim drobnogledom. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP


Sodeč po štartnih številkah, ki so jih razkrili na predstavitvi, pa sta številki ena v svojih ekipah. Primož Roglič (Jumbo Visma) bo nosil številko 11, Tadej Pogačar (UAE) pa 131. Preostale Slovence boste prepoznali po številkah: 66 - Matej Mohorič (Bahrain McLaren), 138 - Jan Polanc (UAE) in 167 - Luka Mezgec (Mitchelton Scott).

Preberite še:

Komentarji: