Roglič po izgubi majice: Bili smo na napačni strani

Slovenski as verjame, da bo še dovolj priložnosti, da osvoji dirko po Baskiji. V soboto kraljevska etapa. Optimističen tudi direktor Jumba Visme.
Fotografija: Primož Roglič je slekel rumeno majico. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je slekel rumeno majico. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Na kolesarski dirki po Baskiji je slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) po današnji etapi izgubil rumeno majico vodilnega. Pred zadnjima dvema etapama je drugi in za vodilnim Američanom Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates) zaostaja 23 sekund. Čeprav ni še nič izgubljeno, z razpletom današnje četrte etape ni bil najbolj zadovoljen.

image_alt
Roglič slekel rumeno majico, vendar ne zaradi Pogačarja


»Če potegnemo črto pod etapo, smo bili na koncu malce na napačni strani,« je za spletno stran moštva ocenil 31-letni Kisovčan.
»To je bil nov zahteven dan s še enim strmim vzponom. Od samega začetka je šlo na polno, kolesarili smo na vso moč, preden se je nekaj ubežnikov odpeljalo. Upali smo, da bomo dobili etapo, saj je bil Jonas (Jonas Vingegaard) v zelo dobrem položaju, a se nam ni izšlo,« je dodal prvi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Primož Roglič (tretji z desne) je v 4. etapi dirke po Baskiji rumeno majico predal Brandonu McNultyju (pred njim). FOTO: Bettiniphoto/UAE Emirates
Primož Roglič (tretji z desne) je v 4. etapi dirke po Baskiji rumeno majico predal Brandonu McNultyju (pred njim). FOTO: Bettiniphoto/UAE Emirates


Četrto, sicer najdaljšo etapo od Vitorie do Hondarribie (189 km), je končal na 14. mestu, za vodilno skupino pa je skupaj z danes 12. rojakom Tadejem Pogačarjem zaostal 49 sekund. Za vodilnim McNultyjem Roglič zaostaja 23 sekund, tretji je Rogličev danski moštveni kolega Vingegaard (+0:28), četrti Bilbao (+0:36), peti pa drugi slovenski zvezdnik Pogačar (+0:43). Jan Polanc (UAE Team Emirates) je po današnjem 66. mestu ter z novimi 12 minutami zaostanka zdaj v skupnem seštevku 54. (+19:38).
 

Vsak dan gre za skupno zmago


Roglič kljub slabšemu razpletu in dvomljivi taktiki moštva ostaja optimist. Nenazadnje ekipi ne bo treba braniti vodstva in bodo bolj razbremenjeni do zaključka dirke. »V Baskiji se vsak dan dirka na skupno razvrstitev. Nič drugače ne bo jutri in v soboto. Še vedno je dovolj priložnosti na tej dirki,« je še sklenil slovenski as.

Roglič je dal izjavo po dirki. FOTO: Luis Angel Gomez/Photogomezsport
Roglič je dal izjavo po dirki. FOTO: Luis Angel Gomez/Photogomezsport


Da so s taktiko tvegali, je priznal tudi eden od športnih direktorjev Jumbo-Visme, ki moštvo spremlja v Baskiji, Nizozemec Frans Maassen. »Za nas je zaključek etape predstavljal kar veliko taktično tveganje. Imeli smo priložnost za zmago z Jonasom, a smo se dolgo borili za dober položaj v etapi. Na vzponu na Erlaitz je Jonas opravil odlično delo, nato pa v manjši skupini do cilja ni porabil veliko moči, a se mu v šprintu ni izšlo,« je četrto mesto Danca ocenil Maassen. »Ni nikakršne drame, ker smo izgubili majico vodilnega. Vse bomo storili, da jo v zadnjih dveh dneh dobimo nazaj,« je še dodal športni direktor Jumbo-Visme.


 

V soboto dan odločitve


V petek bo na sporedu razgibana etapa od Hondarribie do Ondarroe (160,2 km). V soboto bo na vrsti še zadnja, kraljevska etapa od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) s sedmimi kategoriziranimi vzponi.

Preberite še:

Komentarji: