Roglič tudi letos vroči adut Jumba

Nizozemska ekipa namerava v nov lov na zmago v Franciji poslati vse razpoložljive moči. Pinot raje izbral Giro.
Fotografija: Roglič bo tudi letos napadal zmago na Touru. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Roglič bo tudi letos napadal zmago na Touru. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Čeprav uradnega sporočila o sestavi kolesarske ekipe Jumbo Visma za letošnjo dirko po Franciji še ni, se je spletna stran wielerflits.nl dokopala do informacije, da ekipa namerava v nov lov na zmago poslati vse razpoložljive moči na čelu s Primožem Rogličem.

Ekipa naj bi bila skoraj enaka kot lani, prišlo naj bi le do dveh zamenjav: Georga Bennetta, ki bo lovil visoke uvrstitve na Giru, in Groendahla Jansena naj bi nadomestila lani poškodovani Steven Kruijswijk in Mike Teunissen, poroča spletna stran cyclingnews.com.
 

Spet trije kapetani


Tudi letos naj bi v boju za rumeno majico ekipa imela načrte s tremi kolesarji, poleg Rogliča še s Tomom Dumoulinom in Kruijswijkom, kdor bo takrat v najboljši formi, naj bi dobil status glavnega kapetana. Ob omenjenih bodo kolesarili še Wout Van Aert, Tony Martin in Sepp Kuss. Uradna potrditev postave naj bi prišla še ta teden.

Thibaut Pinot bo izpustil letošnji Tour. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Thibaut Pinot bo izpustil letošnji Tour. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Eden najboljših francoskih kolesarjev Thibaut Pinot pa je na predstavitvi ekipe Groupama-FDJ napovedal, da ne bo nastopil na letošnji dirki po Franciji, ampak bo vse svoje moči preusmeril na dirko po Italiji, poroča AFP.

Lani je Tour osvojil Tadej Pogačar (UAE) pred Rogličem.

Komentarji: