Svetovna prvenstva ostajajo v Evropi, vrača se Flandrija

Na kongresu UCI so izglasovali prireditelje naslednjih treh kolesarskih svetovnih prvenstev, vsa tri bodo v Evropi.
Fotografija: Zmagoviti trenutek Nikija Terpstre na letošnji dirki po Flandriji. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Zmagoviti trenutek Nikija Terpstre na letošnji dirki po Flandriji. FOTO: AFP

Včeraj zvečer so pri mednarodni kolesarski zvezi v okviru svetovnega prvenstva v Innsbrucku predstavili trase naslednjega svetovnega prvenstva, ki bo potekal v Yorkshiru v Angliji, središče dogajanja bo v mestu Harrogate. Glavna novost bo mešana štafeta na prvo nedeljo prvenstva, ki bo nadomestila ekipni kronometer.

V mešani štafeti bodo najprej en krog odpeljali trije moški člani reprezentance, ko bo drugi prečkal ciljno črto, bodo šle lahko na progo tudi dekleta in ko bo druga prečkala ciljno črto, se bo štoparica ustavila. Kolesarski svet je novost sprejel precej skeptično, šele naslednje leto bomo videli, kako se bo obnesla v praksi. V ekipah bodo nastopali kolesarji reprezentanc, ne več kolesarji klubov. 

Profil trase na SP v Yorkshiru 2019. 
Profil trase na SP v Yorkshiru 2019. 


Objavili so tudi prireditelja svetovnega prvenstva leta 2020. Gostiti bi ga morala italijanska Vicenza, a je italijanska kolesarska zveza na robu bankrota, zato so morali prvenstvo predati konkurenci, UCI pa je izbral Romandijo, tako da se bo kolesarska karavana vrnila v Švico. Zanimivo bo tudi leta 2021, ko se kolesarstvo vrača v eno od zibelk kolesarstva - belgijsko Flandrijo. 

Komentarji: