Svetovni pokal se vrača v Maribor

Mariborsko Pohorje bo v letih 2019 in 2020 spet gostilo svetovni pokal v spustu, morda se mu bo kasneje pridružil še kros. 
Fotografija: Monika Hrastnik je sezono svetovnega pokala končala na petem mestu. FOTO: Rick Schubert
Odpri galerijo
Monika Hrastnik je sezono svetovnega pokala končala na petem mestu. FOTO: Rick Schubert

Na kongresu Mednarodne kolesarske zveze (UCI) v Innsbrucku so potrdili tudi koledar gorskega kolesarstva, ki je prinesel za Slovence zelo dobrodošlo spremembo. Svetovni pokal v spustu se bo spet vrnil v naše konce, tekmi bo gostilo Mariborsko Pohorje, slovenska postaja bo letos na sporedu 27. in 28. aprila.

Na Pohorju so tekme v spustu že gostili med letoma 1999 in 2002 ter kasneje med letoma 2007 in 2010. Zdaj so pri UCI potrdili, da bo v prihodnjih dveh sezonah Pohorje spet prizorišče tekem svetovnega pokala, v spustu pa bosta tokrat močna aduta tudi Jure Žabjek in Monika Hrastnik.
 

Začetek sezone v krosu v Nemčiji


Po Mariboru sledita dve dirki v olimpijskem krosu, prva bo 18. in 19. maja v nemškem Albstadtu, druga 25. in 26. maja v Novem Mestu na Češkem. Nato bosta v juniju dve dirki v spustu, najprej v Fort Williamu na Škotskem, zatem v avstrijskem Leogangu.
Do konca sezone sledijo še dirke v Vallnordu v Andori, Les Getsu v Franciji, Val di Soleju v Italiji, Lenzerheideju v Švici ter Snowshoeju v ZDA. Spustaše čaka osem dirk za točke svetovnega pokala, ena manj čaka tekmovalce v krosu.

Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu bo v letu 2019 med 21. avgustom in 1. septembrom v kanadskem Mont-Sainte-Annu.

Preberite še:

Komentarji: