Tour 2020 bo slovenski: po Pogačarju start najavil še Roglič

Na predstavitvi ekipe Jumbo Visma je svetovna številka ena naznanil pričakovano odločitev, veliki cilj prihodnje sezone je rumena majica.
Fotografija: Primož Roglič je potrdil, da bo prihodnje leto nastopil na Tour de France. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je potrdil, da bo prihodnje leto nastopil na Tour de France. FOTO: AFP

Tour de France bo prihodnje leto, kot kaže, poslastica za slovenske kolesarske navdušence. Pred dnevi je start na največji dirki na svetu najavil Tadej Pogačar, danes je to na predstavitvi ekipe Jumbo Visma storil še Primož Roglič.

Roglič ima tako za prihodnjo sezono povsem drugačne načrte kot za letošnjo, v kateri je prvič zmagal že februarja na dirki po Združenih arabskih emiratih, tekmoval pa je do sredine oktobra. Vse skupaj je slavil 13 zmag, najodmevnejša je bila v skupnem seštevku na dirki po Španiji.

Primož Roglič (v sredini) je letos zmagal na Vuelti, Tadej Pogačar (desno) pa je zasedel tretje mesto. Kako se bosta prihodnje leto odrezala na Touru? FOTO: AFP
Primož Roglič (v sredini) je letos zmagal na Vuelti, Tadej Pogačar (desno) pa je zasedel tretje mesto. Kako se bosta prihodnje leto odrezala na Touru? FOTO: AFP


Prihodnje leto bo njegova prva dirka Pariz–Nica, ki se začne 8. marca. Pred Tourom, ki se bo 27. junija začel v Nici in 19. julija končal v Parizu, se bo posvetil tudi enodnevnim dirkam Liège–Bastogne–Liège in Valonska puščica. Jumbo Visma bo sicer v Francijo poslala vsa svoja najmočnejša orožja, poleg Rogliča tudi oba nizozemska aduta za tritedenske dirke Toma Doumulina in Stevena Kruijswijka.

Komentarji: