Denver še zaostaja za Dallasom

Zvezdnik NBA James Harden je prvič po prestopu iz Brooklyna v Pahiladelphio igral pred domačim navijači.
Fotografija: Branilec Milwaukeeja Jrue Holiday (desno) je švignil mimo branilca Miamija Jimmyja Butlerja in odločil zmagovalca. FOTO: Jeff Hanisch/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Branilec Milwaukeeja Jrue Holiday (desno) je švignil mimo branilca Miamija Jimmyja Butlerja in odločil zmagovalca. FOTO: Jeff Hanisch/Usa Today Sports

Denver slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja, ki okreva po poškodbi, je v ligi NBA doma izgubil proti Oklahomi s 107:119. Denver je na šestem mestu zahodnega dela lige, z zmago manj in porazom več je mesto za tokrat prostim Dallasom slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Ena najbolj zanimivih tekem večera je bila v Milwaukeeju, kjer je Jrue Holiday s polaganjem 1,9 sekunde pred koncem zagotovil zmago prvakom. Branilci naslova so tako nadoknadili 14 točk razlike proti najboljši ekipi vzhodnega dela lige in premagali Miami s 120:119.

Milwaukee je z delnim izidom 21:6 v odločilnem delu končal niz štirih zmag Miamija. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je s skokom in ujeto žogo omogočil zadnji met domačih, je zbral 28 točk, 17 skokov in pet podaj, četudi je že kmalu zašel v težave zaradi osebnih napak. Khris Middleton je dodal 26 točk, Holiday pa 25. Na drugi strani je bil v napadu najbolj učinkovit Tyler Herro s 30 točkami.

Prvič od prestopa v Philadelphio je pred domačimi navijači igral James Harden. V Wells Fargo Centru je v 36 minutah in ob metu iz igre 8:13 zbral 26 točk. Le skok in podajo jne bil oddaljen od trojnega dvojčka.

Prvi strelec gostiteljev pri zmagi proti New Yorku s 123:108 je bil  Joel Embiid, ki je 27 točkam dodal še 12 skokov. Pri gostih  sta bila najučinkovitejša RJ Barrett s 30 točkami in Julius Randle s 24.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: