Dončićev Dallas ob prelomu leta nemočen v Oklahomi (VIDEO)

Slovenski čudežni deček je prispeval standardnih 17 točk, vendar je bil na parketu precej manj kot običajno.
Fotografija: Luka Dončić je parket zapustil pred koncem tretje četrtine in se ni več vrnil v igro. FOTO: Kyle Terada/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je parket zapustil pred koncem tretje četrtine in se ni več vrnil v igro. FOTO: Kyle Terada/Reuters

Oklahoma – Košarkarji Dallasa so koledarsko leto zaprli s porazom, 19. v sezoni lige NBA. Na gostovanju v dvorani Chesapeake Energy Arena so morali pred 18.203 gledalci premoč priznati Oklahomi, ki je bila prepričljivejša s 122:102. Pravzaprav je bil končni razplet znan že po uvodni četrtini, v kateri so gostitelji pobegnili že za 17 točk (29:12).


Trojni dvojček Westbrooka


V nadaljevanju so le še čuvali priigrano prednost, Telički so zgolj enkrat znižali zaostanek na manj kot deset točk (23:32). Zmagovalci so leteli na krilih izjemno razigranega Russella Westbrooka, ki se je razveselil že desetega trojnega dvojčka v sezoni za 32 točk, 11 skokov in 11 asistenc, obenem je dodal še štiri ukradene žoge in si privoščil pet napak.


Dončić enajstič zapored z 10+


Pri poražencih je bil najbolj pri metu Harrison Barnes s 25 točkami, pričakovan delež pa je prispeval tudi 19-letni slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki se je ustavil pri 17 točkah (prosti meti 6:6, za dve 1:4, trojke 3:6), dodal pa je še šest skokov, tri podaje in eno ukradeno žogo, v statistiko je vpisal tudi pet izgubljenih žog. To je bila enajsta zaporedna tekma, ki jo je končal z dvomestnim številom točk.


Manjša minutaža


Resda pa mu je trener Rick Carlisle tokrat odmeril manjšo minutažo kot običajno, drugo najmanjšo doslej v sezoni, na parketu je namreč prebil 22 minut in pol. Ko ga je tri minute pred koncem tretje četrtine zamenjal Devin Harris, je Ljubljančan obsedel na klopi in ni več vstopil v igro, čeprav je v tem delu v manj kot osmih minutah dosegel kar deset točk.


Maščevanje Oklahome


Oklahoma se je tako Dallasu maščevala za poraz le 24 ur prej (103:105) in se obdržala pri vrhu razpredelnice zahodne konference, na tretjem mestu. Dallas, ki ga nov izziv – gostovanje pri Charlottu – čaka v noči na četrtek, je dvanajsti, do mest, ki še vodijo v izločilne boje, pa ga ločijo štiri zmage.

Preberite še:

Komentarji: