James z rekordom sezone zrežiral uspešen začetek gostujoče turneje

Los Angeles Lakers so bili uspešni proti Milwaukeeju s 113:106, blestel je LeBron James s 34 točkami.
Fotografija: LeBron James je bil s 34 točkami prvi strelec tekme v Milwaukeeju. FOTO: Nick Monroe/Usa Today Sports
Odpri galerijo
LeBron James je bil s 34 točkami prvi strelec tekme v Milwaukeeju. FOTO: Nick Monroe/Usa Today Sports

Aktualni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so uspešno prestali prvo tekmo dolge gostujoče turneje, potem ko so bili s 113:106 boljši od Milwaukeeja.

Jezerniki so se na prvi izmed sedmih zaporednih gostujočih tekem pomerili z drugo najboljšo ekipo Vzhoda. Za uspešen večer je poskrbel predvsem prvi zvezdnik LeBron James, ki je s 34 točkami dosegel rekord sezone, v veliko pomoč pa sta mu bila 
Kentavious Caldwell-Pope s 23 točkami in Anthony Davis z 18 točkami.

Milwaukeeju ni pomagal niti trojni dvojček najkoristnejšega igralca rednega dela pretekle sezone Giannisa Antetokounmpa, ki je tekmo končal s 25 točkami, 12 skoki in 11 asistencami, a obenem izgubil tudi 9 žog.

V uvodni četrtini so bili boljši domačini, ki so po zaslugi zaključnega niza 8:3 ob odmoru vodili s 33:29. Milwaukee je tudi večji del druge četrtine ostal v ospredju in še dve minuti pred koncem počasa vodil s 55:54, nato pa so Jezerniki zrežirali niz 9:2 in imeli ob glavnem odmoru prednost 6 točk. Izid polčasa je s težkim metom za tri točke postavil Caldwell-Pope (63:57).


Gostje v celotnem drugem polčasu niso več predali vodstva. Na začetku tretje četrtine sta trojki zadel Caldwell-Pope in James, tako da je prednost narasla na +12 (69:57), Jezerniki pa so imeli še dobrih pet minut pred koncem tekme lepo vodstvo 102:91.

A Milwaukee je uprizoril še zadnji povratek, Giannis Antetokounmpo je dosegel 5 izmed naslednjih 9 točk ter svoje moštvo približal na zgolj dve točki (100:102). Na drugi strani je za Los Angeles v pravem trenutku trojko zadel Caldwell-Pope, prednost Jezernikov pa se do konca tekme ni več spustila pod 4 točke.

Los Angeles Lakers so tako zmagali tudi na osmem gostovanju v sezoni, s skupnim izkupičkom 12 zmag in 4 porazov pa so se prebili na vrh Zahoda.


New York izkoristil Greenovo izključitev


New York Knicks so bili v gosteh boljši od Golden Statea s 119:104 in dosegli tretjo zaporedno zmago.

Pri zmagi gostov je imela pomembno vlogo izključitev Draymonda Greena v prvem polčasu. Ta je v prvi četrtini prejel prvo tehnično napako, nato pa 64 sekund pred iztekom polčasa še drugo. Predvsem slednja je zelo začudila Golden State, saj je Greene v obrambi govoril s soigralcem Jamesom Wisemanom, ko so mu sodniki namenili kazen.

Pri domačih je bilo tako vse na plečih Stephena Curryja, ki je z metom iz igre 9-19 dosegel 30 točk, kar pa je bilo premalo za zmago.

Najboljši strelec New Yorka je bil RJ Barrett s 28 točkami.


 

Sedma zaporedna zmaga Utaha


Najbolj vroča ekipe lige Utah Jazz je na domači tekmi z New Orleansom zabeležila sedmo zaporedno zmago (129:118).

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Donovan Mitchell s 36 točkami, Mike Conley jih je prispeval 20, Jordan Clarkson pa 19.

Pri New Orleansu je bil najučinkovitejši Zion WIlliamson s 27 točkami, Brandon Ingram jih je vknjižil 23.

Rezultati lige NBA
Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 106:113 (Antetokounmpo 25, Holiday 22; James 34, Caldwell-Pope 23)
Golden State Warriors - New York Knicks 104:119 (Curry 30, Wiggins 17; Barrett 28, Robinson 18)
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 129:118 (Mitchell 36, Conley 20; Williamson 27, Ingram 23)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: