Jezerniki pregnali grmenje iz Los Angelesa

Na vrh zahodne konference v ligi NBA so se zdaj zavihteli košarkarji moštva Minnesota Timberwolves.
Fotografija: D'Angelo Russell (z žogo) je tokrat prispeval največ točk za zmago Jezernikov. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Odpri galerijo
D'Angelo Russell (z žogo) je tokrat prispeval največ točk za zmago Jezernikov. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports

Košarkarji kluba Los Angeles Lakers so v ligi NBA s 116:104 premagali doslej vodilno zasedbo zahodne konference Oklahomo City Thunder, drugo moštvo iz mesta angelov, Los Angeles Clippers, pa je na gostovanju pri Milwaukee Bucks klonilo s 106:113.  so Po zmagi nad Portland Trail Blazers je zdaj na vrhu zahoda Minnesota Timberwolves.

Jezerniki so na domačem parketu prišli do 34. zmage v sezoni, Oklahomi pa zadali 19. poraz. Slednja zdaj z razmerjem zmag in porazov 42:19 zaseda drugo mesto v zahodni konferenci, vodstvo je prevzela Minnesota (43:19). LA Lakers (34:29) so na devetem mestu.

Za gostitelje je tokrat 26 točk dosegel D'Angelo Russell, 24 jih je dodal Anthony Davis, 19 pa LeBron James, ki je ob tem zbral še 11 skokov in osem podaj. Na drugi strani je bil z 20 točkami najuspešnejši Shai Gilgeous-Alexander.

Doma je slavila tudi Minnesota, ki je s 119:114 premagala Portland (17:43). Rudy Gobert je s 25 točkami in 16 skoki vpisal še 43. dvojni dvojček v sezoni, Mike Conley je dodal 19 točk in sedem podaj. Pri Portlandu je sicer blestel Anfernee Simons s 34 točkami in 14 podajami, medtem ko je 26 točk dosegel Duop Reath.

LA Clippers (39:21), ki so na četrtem mestu na zahodu, so morali tokrat priznati premoč drugouvrščeni ekipi iz vzhodne konference, Milwaukee Bucks (41:21), ki so zmagali še šestič zapored.

Jeleni so igrali brez poškodovanega grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, se je pa zato z 41 točkami izkazal Damian Lillard, 28 jih je ob 16 skokih s klopi dodal še Bobby Portis. Za ekipo iz Los Angelesa sta po 29 točk zabeležila Paul George in James Harden.

Na preostalih tekmah so Memphis Grizzlies premagali Brooklyn Nets in prekinili niz petih tekem brez zmage, Utah Jazz je na krilih 38 točk, desetih skokov in sedmih podaj Jordana Clarksona s 127:115 premagal zadnjo ekipo zahoda Washington Wizards, Chicago Bulls pa so v Sacramentu premagali Kralje s 113:109. Za Bike je Coby White vpisal 37 točk, DeMar DeRozan pa 33.

Preberite še:

Komentarji: