Kožo si bodo še enkrat reševali proti Zagrebčanom

Krka bo v predzadnjem kolu lige ABA gostovala pri Ciboni, Petrol Olimpija bo pričakala Cedevito v Tivoliju.
Fotografija: Cedevita je decembra ugnala Olimpijo s 95:82. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Cedevita je decembra ugnala Olimpijo s 95:82. FOTO: ABA

 Dve koli pred koncem lige ABA je pred izpadom varna le polovica od 12 moštev, najslabše pa vendarle kaže obema slovenskima zasedbama. Petrol Olimpija in Krka zasedata zadnji mesti na lestvici z zmago zaostanka za skupino treh moštev, zato bosta zanju izjemno pomembna že dvoboja s Cedevito in Cibono. Prihodnji konec tedna pa se bosta morala med seboj spopasti na nož v Novem mestu, da bi nadomestila vsaj del minulih spodrsljajev.

V prejšnjem kolu je Krka povečala svoje možnosti z zmago nad Cedevito, jutri bo proti istemu tekmecu na potezi Olimpija, ki ni izkoristila priložnosti proti zdesetkanemu FMP in je potonila še globlje v živem pesku. Ljubljančani imajo boljši izkupiček v dvobojih z Zadrom, Igokeo in Mornarjem, ki so tik pred njimi v nevarnem območju, toda zadnji dve koli lahko zapleteta stanje na lestvici v krog treh ali več moštev s težko predvidljivim razpletom, v katerem bodo poskusili dejavno vlogo odigrati tudi Novomeščani. Lepe želje obeh zastopnikov dežele evropskih prvakov pa vendarle zvenijo tudi malo ironično: v celotni regionalni sezoni nista spravila skupaj niti dveh zmag zapored niti dvojnega uspeha v istem kolu, ko jima teče voda v grlo, pa kujeta silne načrte.

V posebnem položaju bo Olimpijin trener Jure Zdovc, saj je lani vodil Cedevito. Zaveda se, da so si Zagrebčani v Novem mestu zapletli položaj pred začetkom končnice in da v Tivoliju ne bodo podaljšali razprodaje točk. »Cedevita v zadnjem času ni prikazala posebej dobrih predstav, kar nam ne gre na roko. Toda v boju za drugo mesto si ne sme privoščiti novega poraza. V svojih vrstah ima kar nekaj odličnih napadalcev, ki radi igrajo hitro, na ta račun pa nekoliko trpi obramba. Čaka nas zahtevna tekma, na kateri bo zelo težko doseči zmago, zagotovo pa bo naša prednostna naloga zaustaviti glavne strelce gostov,« razmišlja Zdovc. Pod njegovo taktirko je Olimpija odigrala dva dvoboja v DP in ligi ABA ter ustavila Krko pri 65 točkah in FMP pri 64, toda nižja je bila tudi napadalna bera – 70 in 63 točk.
 

Petrov: Cilj sta dve zmagi


Tudi Krkin strateg Simon Petrov pred novim dnevom D razmišlja le o uspehu: »Zmaga nad Olimpijo v zadnjem kolu bi nas rešila neposrednega izpada iz lige, z dodatno zmago nad Cibono pa bi se ognili tudi predzadnjemu mestu in dvoboju s podprvakom 2. lige ABA za obstanek. Zato nameravamo dobiti obe tekmi. Cibona nas je na prvi premagala. Poldrugo minuto pred koncem je bilo še izenačeno, v končnici pa nas je 'razbila'. Če bomo v Zagrebu prikazali nekaj podobnega, kot smo proti Cedeviti, si lahko obetamo uspeh.«

Pari 21. kola lige ABA, danes: Cibona – Krka (21), Zadar – Crvena zvezda (17), Partizan – Igokea (19); nedelja: Petrol Olimpija – Cedevita (17, Tivoli), Mornar – FMP (19); ponedeljek: Mega Bemax – Budućnost (18); vrstni red: Crvena zvezda 19:1, Budućnost in Cedevita po 14:6, Partizan 13:7, Mega Bemax 10:10, FMP 9:11, Cibona 8:12, Zadar, Igokea in Mornar po 7:13, Olimpija in Krka po 6:14.

2. kolo lige Nova KBM za prvaka, danes: Hopsi Polzela – Rogaška (19); sreda, 20. t. m.: Helios Suns – Krka (19); Sixt Primorska – Petrol Olimpija preloženo; tekma 4. kola, danes: Sixt Primorska – Helios Suns (19); 2. kolo za obstanek, danes: Šenčur GGD – Ilirija (19); nedelja: Zlatorog – Šentjur (18).

Preberite še:

Komentarji: