Krka z novo ameriško močjo

Adonis Thomas je nazadnje igral za kazahstansko Astano.
Fotografija: Adonis Thomas je nova moč novomeških košarkarjev. FOTO: KK  Krka
Odpri galerijo
Adonis Thomas je nova moč novomeških košarkarjev. FOTO: KK  Krka

Pred nadaljevanjem sezone je novi član košarkarskega kluba Krka postal Američan Adonis Michael Thomas. Osemindvajsetletni krilni košarkar bo v Novem mestu zapolnil vrzel po nekaterih poškodbah in boleznih. Thomas se je rodil v Memphisu v zvezni ameriški državi Tennessee. Sprva se je šolal na srednji šoli Melrose, potem pa med letoma 2011 in 2013 študiral na domači univerzi v Memphisu. Leta 2013 se je podal v profesionalne košarkarske vode. V ligi NBA je bil član Atlante, Brooklyna, Orlanda, Philadelphie in Indiane, zaigral pa je zgolj na šestih tekmah v sezoni 2013/14.

Leta 2016 je prišel v Evropo, kjer je naprej igral v Italiji za Avellino, potem pa še za turški Banvit, nemški Medi Bayreuth, preizkusil pa se je tudi v Franciji, Mehiki in Kazahstanu, kjer je nazadnje igral za Astano. »Zadovoljni smo, ker je izkušeni Adonis Thomas postal novi član našega kluba. Verjamem, da se bo hitro vključil in bo v dresu Krke potrdil svojo kakovost,« je ob prihodu novinca povedal direktor kluba Jure Balažić.

»Vesel sem, ker sem prišel v ekipo, v kateri vlada tako dobro vzdušje. Moštvo ima dobro energijo in kemijo. Jasno mi je, da trdo delajo. Med igralci je nekaj nesrečnih poškodb in bolezni, zato sem tu, da zapolnim vrzel, pomagam in odigram po najboljših močeh. Veselim se tekem,« pa je ob prihodu v Novo mesto povedal 28-letni košarkar.

Komentarji: