LeBron James bi postal lastnik ekipe v Las Vegasu

Sedemintridesetletni košarkar je svoj najnovejši poslovni cilj razkril v pogovorni oddaji The Shop.
Fotografija: LeBron James, filmski igralec Adam Sandler in Juancho Hernangomez (z leve) med premiero filma Hustle v Los Angelesu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
LeBron James, filmski igralec Adam Sandler in Juancho Hernangomez (z leve) med premiero filma Hustle v Los Angelesu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Zvezdnik moštva v severnoameriški košarkarski ligi NBA Los Angeles Lakers LeBron James, ki ga je poslovna revija Forbes nedavno razglasila za prvega aktivnega igralca lige NBA, vrednega milijardo dolarjev, ima nov cilj. Kot je razkril, želi imeti v lasti ekipo NBA in to v igralniški meki Las Vegasu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedemintridesetletni košarkar je svoj najnovejši poslovni cilj razkril v zadnji epizodi pogovorne oddaje The Shop.

»Želim biti lastnik ekipe,« je dejal James. »Vsekakor želim kupiti ekipo. Želim imeti ekipo v Vegasu.«

Las Vegas je bil pogosto omenjen kot prvo na seznamu mesto za širitev lige NBA skupaj s Seattlom, čeprav je komisar NBA Adam Silver ta teden dejal, da trenutno še ne razmišljajo o širitvi lige. Obstaja pa načrt za veliko novo areno v Las Vegasu, kjer sta trenutno dve veliki franšizi ekipa v severnoameriški hokejski ligi NHL Las Vegas Golden Knights in ekipa v ligi ameriškega nogometa NFL Las Vegas Raiders.

James, štirikratni prvak lige NBA in štirikratni najkoristnejši igralec lige NBA, je sicer lastnik družbe SpringHill. Gre za podjetje, ki se ukvarja tudi s produkcijo filmov. Lani so posneli animirano-igrani celovečerec Space Jam: Nova legenda z Jamesom v glavni vlogi.

Je tudi manjšinski lastnik skupine Fenway Sports Group, ki ima v lasti franšizo v bejzbolski ligi MLB Boston Red Sox, angleškega nogometnega prvoligaša Liverpool in ekipo v ligi NHL Pittsburgh Penguins.

Preberite še:

Komentarji: