LeBron James pričakovano odpovedal SP

Prvi zvezdnik košarkarske lige NBA LeBron James se je odpovedal igranju za ameriško reprezentanco, ker bo snemal nadaljevanje filma Space Jam. 
Fotografija: LeBron James je letos izpustil dobrih šest tednov zaradi dežav z dimljami. FOTO: AFP
Odpri galerijo
LeBron James je letos izpustil dobrih šest tednov zaradi dežav z dimljami. FOTO: AFP

LeBron James se za selitev v Los Angeles ni odločil le zato, ker so Lakers najbolj slavna franšiza v ligi, vse bolj se posveča tudi filmskim poslom. Poleti bo snemal nadaljevanje kultnega filma Space Jam, v katerem bo igral glavno vlogo, v originalu pa so igrali Michael Jordan, ​Larry Bird, Charles Barkley, Patrick Ewing ... V tokratnem Space Jamu naj bi zaigral tudi Anthony Davis, ki bi ga James zelo rad videl v dresu Lakersov v prihodnji sezoni. 

Jamesa je letos mučila tudi poškodba dimelj, zato bi najbrž v vsakem primeru izpustil reprezentančno akcijo. »Popovicha imam zelo rad in ga spoštujem, a letošnje poletje bo zame zelo naporno,« je v zvezi s tem dejal 34-letni James, ki pa še ni odpisal nastopa za ZDA na olimpijskih igrah v Tokiu čez dobro leto dni. 

ZDA bodo tudi brez Jamesa na Kitajskem zagotovo nastopile z zvezdniško zasedbo, v skupinskem delu jih čakajo Turčija, Češka in Japonska. 

Komentarji: