Ljubljančani v Beogradu povsem blizu zasuka, toda daleč od zmage

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 21. kroga lige Aba v gosteh izgubili s Partizanom.
Fotografija: Justin Cobbs je v eni od akcij takole prodrl pod koš Partizana. FOTO: Liga Aba
Odpri galerijo
Justin Cobbs je v eni od akcij takole prodrl pod koš Partizana. FOTO: Liga Aba

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 21. kroga lige Aba v gosteh izgubili s Partizanom s 102:110 (24:42, 57:70, 77:87). Po premoru zaradi pokalnih in reprezentančnih tekem so Ljubljančani v nadaljevanje regionalnega tekmovanja krenili pri enem najtežjih tekmecev. Pred dvobojem sta bili ekipi izenačeni pri 34 točkah, tokratni dvoboj pa so po slabem prvem polčasu gostje v drugem skorajda pripeljali do preobrata, a bili na koncu vendarle prekratki.

Naslednji izziv 9. marca

Beograjčani so imeli v prvih treh četrtinah izreden strelski večer, praktično vse, kar so vrgli proti obroču, je v njem tudi končalo. Čeprav Cedeviti Olimpiji po prvi četrtini, ki jo je izgubila s 24:42, ni kazalo dobro, se zeleno-oranžni niso predajali. Z razpoloženima JR Stewartom (15) in Zoranom Dragićem (14) so ob koncu prišli do še znosnega zaostanka 13 točk, pa čeprav so jih po drugi strani dobili kar 70.

JP Stewart v akciji med zabijanjem. FOTO: Liga Aba
JP Stewart v akciji med zabijanjem. FOTO: Liga Aba

V tretji četrtini se je dotlej odličen met domačim vendarle ustavil, gostje pa so počasi topili zaostanek. Pri 67:77 so prvič po dolgem času prišli na deset točk minusa, potem pa z dvema trojkama Aleksandra Šaškova že do 77:83, na zadnji del tekme pa tako odšli z realnimi možnostmi za preobrat.

Tudi v zadnji četrtini je bilo tesno in razburljivo. Nekajkrat so se gostje povsem približali (88:92 s trojko Zorana Dragića, 99:102 s košem Jake Blažiča v 39. minuti). A zadnjega koraka niso znali narediti, v odločilnih trenutkih pa je nato Alen Omić dobil osebno napako, po katerih so domači spet prišli do varne prednosti (106:102). Justin Cobbs je zgrešil zadnji poskus za tri za morebiten priključek, Partizan pa je tekmo, v kateri sta obe ekipi presegli stotico, končal z zmago 110:102. V naslednjem krogu bodo v Stožicah gostili Budućnost, tekma bo 9. marca.

Preberite še:

Komentarji: