Nov rekord Dončića – šesti zaporedni trojni dvojček z vsaj 30 točkami

Košarkarji Dallasa so s 142:124 premagali skromni Detroit in vpisali zmago, ki so jo nujno potrebovali, Luka Dončića pa je v ligi NBA postavil nov rekord.
Fotografija: Dončić je bil po novi rekordni predstavi dobre volje. FOTO: Nic Antaya/AFP
Odpri galerijo
Dončić je bil po novi rekordni predstavi dobre volje. FOTO: Nic Antaya/AFP

Rekord Luke Dončića v ligi NBA. Na ta stavek smo se že dodobra navadili, saj letos Dončić igra v izjemni formi, tudi v noči na nedeljo je padel nov mejnik. Postal je prvi igralec v zgodovini lige, ki je na šestih zaporednih tekmah dosegel trojni dvojček z vsaj 30 doseženimi točkami. To je bilo dovolj za gladko zmago Dallasa proti Detroitu s 142:124.

Dončić se je tokrat ustavil pri 39 točkah in jim dodal po 10 skokov in podaj, prehitel je Russlla Westbrooka, ki je v svoji MVP sezoni (2016-17) petkrat zapored tekmo končal s 30 točkami in vsaj 10 skoki in podajami. Za nameček je Dončić še nadaljeval svoj rekordni niz trojnih dvojčkov z vsaj 35 točkami, zdaj je pri petih.

»To zgolj kaže na to, v kakšni formi Luka igra v zadnjem času. Nihče ne dvomi v to, da lahko dosega koše in zna dobro podajati, v zadnjem času je vrhunski tudi pri nabiranju skokov,« ga je pohvalil trener Jason Kidd. Njegova služba je bila po treh zaporednih porazih že nekoliko pod vprašajem, po drugi zaporedni zmagi, tokrat proti Detroitu, ki je letos zbral le 10 zmag, je kriza vsaj za nekaj časa mimo.

Kyrie Irving je k zmagi Dallasa dodal 21 točk, Cade Cunningham jih je za Detroit zbral 33. Prvi polčas je bil izenačen, po polovici tekme je Dallas kljub 21 točkam Dončića vodil le z 69:65, nato jih je Luka še v tretjem delu dodal 10 in razlika je po prvih minutah zadnje četrtine narasla na +23 in tekma je bila odločena. Dončić je igro zapustil takoj, ko je zbral 10 skok in dopolnil trojnega dvojčka.

Naslednja tekma Dallas čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri vse boljšem Chicagu.

Liga NBA, izidi:

LA Clippers - Chicago Bulls 112:102
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 110:99
Detroit Pistons - Dallas Mavericks 124:142
Phoenix Suns - Boston Celtics 107:117
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 113:126
Denver Nuggets - Utah Jazz 142:121
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 128:118 (podaljšek)

Preberite še:

Komentarji: