Po visokem porazu Domžalčanov v Podčetrtku bo odločala tretja tekma

Košarkarji Term Olimie iz Podčetrtka so na drugi polfinalni tekmi premagali Helios Suns s 85:65.
Fotografija: Urban Oman (z žogo) je za poraženo vrsto iz Domžal prispeval štiri točke. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Urban Oman (z žogo) je za poraženo vrsto iz Domžal prispeval štiri točke. FOTO: ABA

Z zmago v svoji dvorani so varovanci Davorja Brečka izsilili odločilno tretjo tekmo, ki bo na sporedu v petek ob 18. uri v Domžalah. Domači košarkarji so po zaslugi zelo razpoložene prve peterke – tudi tokrat rezervisti vso tekmo niso dosegli niti točke – že v prvem polčasu storili velik korak z zmagi. Polčas so dobili s 16 točkami, čeprav sprva ni kazalo na prevlado Podčetrtanov.

Helios je namreč po sedmih minutah še vodil s 15:14, nato pa je sledil delni izid 11:0 za konec prve četrtine. Tudi v drugi so se varovanci Dejana Jakare še dobre tri minute pred polčasom približali na vsega šest točk, nato pa so domači košarkarji prednost občutno povišali še z nizom 16:6.

Po odmoru domači niso popuščali, največ pa so vodili za 23 točk po trojki Nedžada Muratovića ob koncu tretje četrtine (65:42). Gosti so se v vsega treh minutah zadnje četrtine sicer približali na 10 točk, s trojko za 77:62 pa je zadnji poskus vrnitve Domžalčanov ustavil Nejc Strnad.

Pri Termah Olimia so izstopali Oshowen Williams s 25, Muratović z 20, Sandi Čebular s 17 in Strnad s 15 točkami. Pri gostih sta bila s 15 točkami najbolj učinkovita Tadej Ferme in Carlbe Ervin. Domači so iz igre metali 56-, za dve točki pa kar 71-odstotno. Po hitrih protinapadih so dosegli kar 18 točk več od gostov. Tudi v raketi so Podčetrtani povsem nadigrali Domžalčane s kar 58:22.

Preberite še:

Komentarji: