Šest klubov v končnico, 1. in 2. mesto prinašata polfinale

Na skupščini regionalne košarkarske lige Aba so se odločili, da si bo napredovanje v končnico v sezoni 2021/22 izborilo šest najboljših iz ligaškega dela.
Fotografija: Slovenski reprezentant Jaka Blažič bo sezono s Cedevito Olimpijo začel v domači dvorani Stožice, kjer bo na sporedu povsem slovenski obračun s Krko in Luko Lapornikom (desno). FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Slovenski reprezentant Jaka Blažič bo sezono s Cedevito Olimpijo začel v domači dvorani Stožice, kjer bo na sporedu povsem slovenski obračun s Krko in Luko Lapornikom (desno). FOTO: Cedevita Olimpija

Najboljši dve ekipi iz ligaškega dela si bosta neposredno priigrali polfinale, preostala štiri moštva pa se bodo pomerila med seboj, so odločili prek videokonference. Dvoboji za polfinale bodo potekali po sistemu 3-6, 4-5, napredoval pa bo boljši klub v boju na dve zmagi.

Tako kot do zdaj bodo ekipe polfinale končnice igrale na dve zmagi, finale pa na tri. Vodstvo lige Aba je ugodilo prošnji košarkarskih zvez Slovenije, Črne gore in Srbije, da se preložijo tekme 9. kola, da bi se lahko reprezentance bolje pripravile na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023.

V jubilejni 20. sezoni lige Aba bosta uvodno tekmo odigrala Mornar in Cibona v petek, 24. septembra. Slovenska udeleženca Cedevita in Krka se bosta srečala že v prvem kolu, in sicer v soboto, 25. septembra, ob 21. uri v Stožicah.

V ligi Aba bo nastopilo 14 ekip – naslov brani Crvena zvezda –, preostali pari 1. kola pa so: Crvena zvezda – Split, Igokea – Borac, Mega – Derby, Budućnost – FMP in Zadar – Partizan.

Redni del tekmovanja bo potekal do začetka aprila 2022, nato sledita polfinala na dve zmagi, zmagovalec pa bo najkasneje znan 4. maja, ko je na sporedu morebitna peta tekma.

Preberite še:

Komentarji: