Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Toronto ustavil oslabljene bojevnike, izgubili tudi Bucks, Nets in Jazz

Košarkarji Toronta, za katerega še vedno ne igra Goran Dragić, so v domači dvorani v Kanadi premagali Golden State Warriors (119:100).
Precious Achiuwa prodira pod koš ob Juanu Toscano-Andersonu v Torontu, kjer je lahko tekmo ob igrišču spremljalo le slabih 8000 navijačev. FOTO: Cole Burston/AFP
Precious Achiuwa prodira pod koš ob Juanu Toscano-Andersonu v Torontu, kjer je lahko tekmo ob igrišču spremljalo le slabih 8000 navijačev. FOTO: Cole Burston/AFP
J. K., STA
19. 12. 2021 | 07:20
19. 12. 2021 | 11:16
5:47

Zmaga Toronta zaradi stanja v ekipi Golden State Warriors sicer ni bila nepričakovana, saj so dvoboj v vrstah ekipe iz San Francisca izpustili Stephen Curry, ki je počival, in poškodovani Draymond Green, Andre Iguodala, Otto Porter mlajši ter Andrew Wiggins. Fred VanVleet (met za tri 6:10) je za domače dosegel 27 točk in jim dodal še 12 asistenc, Scottie Barnes se je ustavil pri 21 točkah. Precious Achiuwa je pristavil 17 točk, Juta Vatanabe pa 12 za Raptors, ki so zmagali petič na zadnjih sedmih tekmah in tokrat niso niti enkrat zaostali.

»Dejstvo, da sem najnižji tip na igrišču, mi ravno ne pomaga pri lovljenju skokov. V nekem trenutku mi bo uspelo, a nocoj to gotovo ni bil ta trenutek,« je o lovljenju prvega trojnega dvojčka v karieri, zmanjkali so mu trije skoki, dejal VanVleet. Omenjena zvezdniška peterica Golden Stata je ostala v domači Kaliforniji, košarkarji z odkrito okužbo v Kanadi seveda tvegajo tudi karanteno na drugi strani meje. Novinec Jonathan Kuminga se je pri bojevnikih izkazal s 26 točkami, 14 jih je dosegel Damion Lee za prvi poraz na zadnjih štirih tekmah. Warriors (24-6) so zdaj tik pod vrhom lige NBA, kamor so se z nekaj tekmami zaostanka povzpeli poraženi finalisti minule sezone Phoenix Suns.

»Mislim, da smo v drugem polčasu igrali veliko bolje, bolje smo tekmovali. V prvem polčasu smo stali na petah in nismo imeli veliko energije ter samozavesti,« je ocenil gostujoči strateg Steve Kerr. Toronto (met 45:90) je, zanimivo, šele kot prvi tekmec Golden Stata v sezoni metal vsaj 50-odstotno iz igre. Warriors so v prvem polčasu dosegli najnižje število točk v sezoni (42). V proticovidnih protokolih se je v kalifornijskem moštvu sicer znašel tudi Jordan Poole, vanj sta kakšno uro pred začetkom dvoboja vstopila tudi Torontova Pascal Siakam in Dalano Banton. To je bil prvi obračun teh tekmecev po peti tekmi finala 2019, Toronto je tistega leta osvojil zgodovinski naslov, trenutne omejitve regionalne vlade v Ontariu pa dovoljujejo le 50-odstoten obisk dvorane, v kateri se je zbralo 7988 navijačev.

Brooklyn doma izgubil proti Orlandu

Brooklyn Nets so v severnoameriški ligi NBA doma izgubili proti moštvu Orlando Magic s 93:100. S tem je vodilna ekipa vzhodnega dela lige doživela deveti poraz v sezoni, ima pa 21 zmag. Orlando je s šele šesto zmago v sezoni ob 25 porazih na predzadnjem mestu celotne lige, slabši je le Detroit s štirimi zmagami. Za Orlando, ki je slavil šele drugič na zadnjih 15 tekmah, je Robin Lopez dosegel 20 točk in deset skokov, Gary Harris pa 17 točk. Gostje so vodili že za 17 točk, na koncu pa so Nets, Patty Mills je zbral 23 točk, precej znižali razliko.


Brooklyn je na skupnem tretjem mestu v celotni ligi, na čelo je po porazu Golden Stata v Torontu prišel je tokrat prosti Phoenix. Igralci Detroit Pistons so doma doživeli 25. poraz, v dvoboju s Houston Rockets so klonili s 107:116 in izgubili štirinajstič v nizu. Christian Wood je bil s 21 koši in osmimi skoki na čelu prve peterke raket, v kateri je vsak dosegel dvomestno število točk.

Washington slavil v Salt Lake Cityju, oslabljeni Milwaukee klonil doma proti Clevelandu

Utah Jazz, ki je na tretjem mestu zahodnega dela lige, je klonil še drugi večer zapored. V Salt Lake Cityju so Washington Wizards zmagali s 109:103. Za ekipo iz ameriške prestolnice je Bradley Beal vpisal 37 točk, sedem asistenc in pet skokov, v vrstah domačih je bil najučinkovitejši Donovan Mitchell z 32 koši in petimi podajami.

Doma so bili poraženi tudi Los Angeles Clippers, ko je trojko ob zvoku sirene zadel Shai Gilgeous-Alexander (18 točk) za zmago ekipe Oklahoma City Thunder s 104:103. Oklahome je zmagala šele četrtič na zadnjih 17 tekmah.

Cleveland Cavaliers so za šesto slavje v nizu v gosteh s 119:90 nadigrali oslabljeni Milwaukee Bucks. Zanje zaradi izolacije niso igrali Bobby Portis, Wesley Matthews, Donte DiVincenzo in grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Za zmago Boston Celtics s 114:107 nad New York Knickse je Josh Richardson vpisal 27 točk, Jayson Tatum pa 25.

Denver slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja bo naslednjo tekmo igral v Brooklynu z Nets v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko se bodo Dallas Mavericks Luke Dončića pomerili v Minnesoti proti Timberwolves.

Sobotni izidi:

Toronto Raptors : Golden State Warriors 119:100
(Gorana Dragića ni bilo v ekipi Toronta.) 

Detroit Pistons : Houston Rockets 107:116
Boston Celtics : New York Knicks 114:107
Brooklyn Nets : Orlando Magic 93:100
Oklahoma City Thunder : Los Angeles Clippers 104:103
Milwaukee Bucks : Cleveland Cavaliers 90:119
Utah Jazz : Washington Wizards 103:109

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine