Zmago Sagadin: »Slovenija ima najboljšo zunanjo linijo na prvenstvu«

V podkastu Košarka, ki ga pripravlja medijska hiša Delo, smo gostili najtrofejnejšega slovenskega trenerja Zmaga Sagadina, beseda je tekla o reprezentanci.

Zmaga Sagadina v košarkarskih krogih ni potrebno posebej predstavljati, velja za starosto in ikono slovenske košarke. Danes kot lucidni opazovalec, tudi dnevni komentator dogajanja na svetovnem prvenstvu za srbsko športno televizijo ponuja odličen pogled na dogajanje na svetovnem prvenstvu.

V prvem delu ga je Slovenija navdušila: »Slovenija ni neka obrambna ekipa, če nam met ne bo stekel, ne bomo premagali nikogar. Če pa trojke začnejo padati, potem smo takoj pri 90 točkah in tako je Slovenija nevarna. V prvem delu so dobro opravili svojo nalogo.«

Sagadina pomanjkanje višine ne skrbi, večkrat poudari, da visoki centri danes praviloma ne dobivajo več tekem, da tudi razlika v skoku ne bo ključnega pomena. Optimizem črpa iz igre slovenskih branilcev: »Slovenija ima najboljšo zunanjo linijo na tem prvenstvu, pa ne le na tem, tudi na prejšnjih. Teh šest igralcev je odličnih in od njih je odvisen rezultat.«

Slovenija zagotovo je v igri za odličja

Pohvalil je Bineta Prepeliča in Mika Tobeyja, pri katerem ga skrbi le telesna priprava, ob tem pa ne razume, zakaj je Žiga Dimec tolikokrat kritiziran za svoje nastope. On le opravlja svojo vlogo, to pa ni vloga nosilca igre, poudarja Sagadin.

V podkastu Košarka poslušajte tudi, kako vidi prihajajoči tekmi z Avstralijo in Nemčijo, kdo je zanj v ožjem krogu favoritov za kolajne (»Slovenija zagotovo je«) in tudi, kako ga je eden od avstralskih košarkarjev pri Lietuvos Rytasu poškodoval na treningu. 

Preberite še:

Komentarji: