Nemški košarkarji pred tekmo s Slovenci ostali brez podpore Nowitzkega

Legendarni velikan iz Würzburga si je na svetovnem prvenstvu v Okinavi ogledal tudi predstavo Luke Dončića, svojega naslednika pri moštvu Dallas Mavericks.
Fotografija: Dirk Nowitzki je spodbujal rojake v Okinavi. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dirk Nowitzki je spodbujal rojake v Okinavi. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Nemška košarkarska reprezentanca je na 19. svetovnem prvenstvu v Aziji ostala brez svojega »prinašalca sreče«. Legendarni Dirk Nowitzki, ki je svoje rojake iz prve vrste pospremil do prvega mesta v skupini E (po zmagah nad Avstralci, Finci in Japonci), je že zapustil Okinavo.

Športno upokojeni as, ki je leta 2002 popeljal Nemčijo do bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu v Indianapolisu in tri leta pozneje še do srebrnega odličja na evropskem prvenstvu v Srbiji in Črni gori, je v Okinavo in Manilo pripotoval kot ambasador svetovne zveze (FIBA). Kljub velikemu zanimanju v minulih dneh ni bil na voljo za intervjuje. Kot so obrazložili pri FIBA, je bil »preveč zaposlen«.

Dennis Schröder je kapetan nemške reprezentance. FOTO: Yuichi Yamazaki/AFP
Dennis Schröder je kapetan nemške reprezentance. FOTO: Yuichi Yamazaki/AFP

Nemški reprezentanti so bili zelo veseli njegove podpore. »Ker vemo, da je bil tu kot član Fibe, si štejemo v toliko večjo čast, da je prišel na naše tekme in nas spodbujal iz prve vrste,« je dejal Dennis Schröder, kapetan nemške reprezentance, ki se bo v nedeljo pomerila s Slovenijo. Takrat brez podpore 45-letnega velikana iz Würzburga, ki bi se lahko vrnil na svetovno prvenstvo za četrtfinalne dvoboje.

Kakor poročajo nemški mediji, si je Nowitzki v živo ogledal tudi tekmo Slovenije, pri čemer je bil seveda še posebej pozoren na Luko Dončića, svojega naslednika pri moštvu Dallas Mavericks. A takrat – kot so še pripisali – ni sedel v prvi vrsti, temveč v posebni loži.

 

Preberite še:

Komentarji: