Aleksander Čeferin bo prejel prestižno nagrado

Predsednik Uefe je bil izbran za najboljšega izvršnega direktorja v nogometni industriji.
Fotografija: Aleksander Čeferin je bil izbran za najboljšega izvršnega direktorja v nogometni industriji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin je bil izbran za najboljšega izvršnega direktorja v nogometni industriji. FOTO: Reuters

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin je dobil potrditev za uspešno soočanje z zgodovinskimi izzivi, ki jih je sprejel v zadnjem letu in pol, ko je tudi nogometno področje zajel vsesplošen boj s pandemijo koronavirusa.

Čeferin je bil izbran za najboljšega izvršnega direktorja v nogometni industriji po izboru uglednega podjetja World Football Summit (WFS), ki predstavlja komunikacijsko in mrežno platformo za nogometno trgovino, poseben poudarek pa namenja progresivnim in vplivnim voditeljem po vsem svetu.


Uspešno preložil euro 2020 in odbil napad superlige


»Pri naši odločitvi o podelitvi priznanja je bilo ključno navdihujoče vodstvo Čeferina v edinstvenem času tako za Uefo kot organizacijo kot nogometni svet v celoti,« so zapisali pri WFS. »Predsednik Aleksander Čeferin se je učinkovito spopadel z izzivom obvladovanja posledic pandemije covida-19, modro je preložil euro 2020 za eno leto in ga uspešno spravil pod streho,« so dodali pri organizaciji, ki bo podelila Čeferinu prestižno nagrado na evropski konvenciji 22. septembra v Madridu.

Aleksander Čeferin je usepšno preložil euro 2020, na katerem je užival tudi britanski princ William. FOTO: Frank Augstein/AFP
Aleksander Čeferin je usepšno preložil euro 2020, na katerem je užival tudi britanski princ William. FOTO: Frank Augstein/AFP


WFS je ob tem izpostavil tudi Čeferinov spopad z idejo o zaprti evropski superligi. »Problema se je lotil hitro, odločno in usklajeno v sodelovanju z drugimi deležniki v širši nogometni skupnosti ter uspešno rešil tudi to težavo,« so še dodali pri organizaciji WFS.

Preberite še:

Komentarji: