Atenski triler je odnesel bivšega Olimpijinega trenerja Igorja Bišćana

Po slovesu od kvalifikacij za ligo prvakov se jehrvaški prvak razšel s trenerjem, ki je šele spomladi prevzel vajeti moštva. V 17 tekmah le dvakrat izgubil.
Fotografija: Ni dolgo trajala ljubezen med Dinamom in Igorjem Bišćanom. Zanj je bil usodno slovo od kvalifikacij za ligo prvakov. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Odpri galerijo
Ni dolgo trajala ljubezen med Dinamom in Igorjem Bišćanom. Zanj je bil usodno slovo od kvalifikacij za ligo prvakov. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Igor Bišćan ni več trener Dinama. Hrvaški nogometni prvak se je razšel s trenerjem, ki je spomladi nasledil Anteja Čačića, s katerima ju druži tudi slovensko poglavje. Bišćan je v sezoni 2017/18 z Olimpijo osvojil dvojno lovoriko, po kateri ga je takratni predsednik Milan Mandarić odpustil. Čačić je Mariboru leta 2013 zagotovil nastop v evropski ligi, potem pa je dobil odpoved športnega direktorja Zlatka Zahovića. Nasledil ga je Ante Šimundža.

Pri Mariboru odstavljeni trener Sergej Jakirović je pri Dinamu nasledil Igorja Bišćana. FOTO: Leon Vidic/Delo
Pri Mariboru odstavljeni trener Sergej Jakirović je pri Dinamu nasledil Igorja Bišćana. FOTO: Leon Vidic/Delo

Bišćanov rezultatski slab vstop v sezono – sicer se je začela z zmago v superpokalu, nadaljevala pa s porazom v velikem derbiju proti Hajduku in izpadom iz kvalifikacij za ligo prvakov, potem ko je Dinamo v sodnikovem dodatku v Atenah proti grškemu prvaku AEK zapravil vodstvo z 0:2 (prvo tekmo je doma izgubil z 1:2) – je bil kaplja čez rob. Bišćan je bil tudi precej nepriljubljen tudi pri navijačih zagrebškega velikana. Njegov učinek na trenerskem stolčku je 17 tekem, pet neodločenih izidov in dva poraza.

Tudi Bišćanov naslednik ima slovensko povezavo in je senzacionalno postal novi Dinamov trener. Zagrebčani so ukradli »Rijeki« nekdanjega trenerja Maribora Sergeja Jakirovića.

Dinamo v domačem prvenstvu s tekmo manj po štirih kolih za vodilnim Hajdukom zaostaja za osem točk, v 4. kolu kvalifikacij za evropsko ligo pa se bo pomeril s praško Sparto.

Igor Bišćan in Milan Mandarić sta ustvarila šampionsko Olimpijo, a se tudi hitro razšla. FOTO: Roman Šipić
Igor Bišćan in Milan Mandarić sta ustvarila šampionsko Olimpijo, a se tudi hitro razšla. FOTO: Roman Šipić

 

Preberite še:

Komentarji: