Messijeva Barcelona naprej, Napoli pustil dober vtis

Na praznem štadionu Camp Nou že ob počasu končni izid 3:1, dve enajstmetrovki in razveljavljen gol Messija. Bayern zlahka prek Chelseaja.
Fotografija: Lionel Messi je še naprej v izvrstni formi. FOTO: Albert Gea /Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi je še naprej v izvrstni formi. FOTO: Albert Gea /Reuters

Potem ko sta se včeraj v četrtfinale nogometne lige prvakov uvrstila Manchester City, ki je še drugič z 2:1 premagal Real Madrid, in presenetljivo Lyon, ki je kljub dvema goloma Cristiana Ronalda izločil Juventus, nakar je ta odpustil trenerja Maurizia Sarrija in imenoval Andrea Pirlasta bili v soboto še dve tekmi osmine finala.



Največ oči je bilo uprtih v žalostno prazni Camp Nou, kjer se je obetala še ena postastica. Barcelona in Napoli sta se namreč pred koronakrizo v Neaplju razšla z 1:1. Takrat so bili Italijani v krizi, Barcelona pa vodilna v la ligi. Skoraj pet mesecev kasneje se je situacija precej spremenila. Barcelona je izgubila naslov španskega prvaka, vzdušje v klubu ni najboljše, mnogi zahtevajo zamenjavo trenerja Quiqueja Setiena. Napoli je pod vodstvom Gennara Gattusa prerojen, pred kratkim je osvojil italijanski pokal po zmagi proti Juventusu in si zagotovil nastop v evropski ligi.


 

Lenglet zadel z glavo


Ni manjkalo veliko, pa bi gostje že v 2. minuti prišli v vodstvo, vendar je imel Dries Mertens smolo, saj je zadel le vratnico. Barcelone to ni zmedlo, že v deseti minuti je iz prve nevarne akcije prišla v vodstvo. Po kotu je z glavo zadel 
Clement Lenglet. Neapeljčani so se pritoževali, da je šlo pred tem do porivanja, vendar je turški sodnik Cuneyt Cakir pokazal na sredino igrišča.


 

Mojstrovina in razveljavljen gol Messija


V 20. pa mojstrovina Lionela Messija. Argentinec je najprej preigral tri branilce, padel, se pobral, preigral še dva in zadel v dolgi kot vrat Davida Ospine. Messi je bil v odlični formi, nekaj minut kasneje je odlično sprejel žogo in spet zadel v polno, vendar je bil zadetek po ogledu posnetka razveljavljen, ker naj bi si pomagal z roko.

Je pa Cakir v 45. minuti ocenil, da je Kalidou Koulibaly storil prekršek nad Messijem, ko je želel iz svojega kazenskega prostora poslati žogo naprej. Ob tem je zadel Messija, ki se mu je prikradel od zadaj in Turek je pokazal na belo piko. Suvereni izvajalec je bil Luis Suarez. 3:0.

Zdelo se je, da je tekma odločena, toda v peti minuti sodnikovega podaljška je sodnik dosodil še najstrožjo kazen za Napoli. Izkoristol jo je Lorenzo Insigne in obudil upanje Italijanov na preobrat.
 

Mojstrovina Messija je prinesla domače vodstvo z 2:0. FOTO: Albert Gea/Reuters
Mojstrovina Messija je prinesla domače vodstvo z 2:0. FOTO: Albert Gea/Reuters



 

Jalovi napadi Napolija


Drugi polčas je prinesel malo zanimivega nogometa. Napoli se ni vdal in je imel pobudo, vendar je Barcelona nadzirala stvari na igrišču in tekmo mirno pripeljala do konca. V četrtfinalu jo čaka še veliko višja ovira, Bayern, ki je brez težav izločil Chelsea, potem ko ga je že v Londonu pred petimi meseci ugnal s 3:0.

Robert Lewandowski je kralj strelcev v ligi prvakov, z današnjima dvema goloma jih je zbral že 13. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Robert Lewandowski je kralj strelcev v ligi prvakov, z današnjima dvema goloma jih je zbral že 13. FOTO: Tobias Schwarz/AFP

 

Lewandowski dvakrat v polno


Bavarci, ki po krizi ne poznajo poraza in so osvojili tako nemško prvenstvo kot pokal, so v Münchnu zmagali s 4:1 in skupno kar s 7:1. Ob polčasu so Nemci vodili z 2:1 po zadetkih Roberta Lewandowskega (11m) in Ivana Perišića. Častni gol za Angleže je malo pred odmorom dosegel Tammy Abraham.



V nadaljevanju sta zadela še Corentin Tolisso in drugič Poljak Lewandowski. To je bil že njegov 13. gol v tej sezoni elitnega tekmovanja.



Lorenzo Insigne je tik pred koncem polčasa obudil upanje Napolija. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lorenzo Insigne je tik pred koncem polčasa obudil upanje Napolija. FOTO: Albert Gea/Reuters


Četrtfinalni pari: Leipzig – Atletico Madrid, Atalanta – Paris SG in Manchester City – Lyon. Barcelona – Bayern. Tekme bodo med 12. in 15, avgustom v Lizboni.

Lionel Messi se je poškodoval, ko je Barceloni priboril 11-metrovko, ampak je lahko nadaljeval tekmo. FOTO: Lluis Gene/AFP
Lionel Messi se je poškodoval, ko je Barceloni priboril 11-metrovko, ampak je lahko nadaljeval tekmo. FOTO: Lluis Gene/AFP

Preberite še:

Komentarji: