Beckhamov Inter je najdražji in najslabši

Kljub največjem proračunu za plače moštvo iz Miamija ni konkurenčno najboljšim v nogometnem prvenstvu ZDA. Robert Berić na 14. mestu najbolje plačanih igralcev.
Fotografija: Nogometna avantura v ZDA Davida Beckhama ima porodne krče v športnih uspehih, a njegov Inter iz Miamija je eden od najbolj zvezdniških klubov v MLS. FOTO:  Cliff Hawkins/AFP
Odpri galerijo
Nogometna avantura v ZDA Davida Beckhama ima porodne krče v športnih uspehih, a njegov Inter iz Miamija je eden od najbolj zvezdniških klubov v MLS. FOTO:  Cliff Hawkins/AFP

David Beckham se je pompozno lotil nogometnega projekta v Miamiju in z veliki tekmovalnimi ambicijami v Major Legaue Soccer (MSL). Toda že v prvi sezoni je naletel na trd tekmovalni oreh, saj je klub (Inter) iz Miamija po 16. kolih na zadnjem mestu 14-članske vzhodne konference.

Predsednik kluba in eden od štirih lastnikov je tarča kritik zaradi izbire trenerja Phila Nevilla, ki ima na voljo najdražji igralski kader v ligi. Največja zvezdnika Interja, ki ima s 15,5 milijona evrov največji plačni proračun, sta Gonzalo Higuain in Blaise Matuidi. Argentinec, ki mu pri Interju dela družbo tudi starejši brat Federico Higuain, je tretji najbolje plačani igralec v MLS s plačo 4,8 milijona €.

Na visokem 14. mestu je bivši slovenski reprezentant Robert Berić, ki pri Chicagu zaslužil 2,3 milijona €.
Najvišjo plačo, 5,3 milijona €, ima Mehičan pri Los Angeles FC Carlos Vela.
Robert Berić je eden od najboljših strelcev v ZDA in tudi 14. najbolje plačani igralec. FOTO: FC Chicago Fire
Robert Berić je eden od najboljših strelcev v ZDA in tudi 14. najbolje plačani igralec. FOTO: FC Chicago Fire

Preberite še:

Komentarji: