Olimpija ni izkoristila spodrsljaja Celjanov

Derbi 25. kola 1. SNL med Celjem in Mariborom brez zmagovalca. Remi tudi med Muro in Olimpijo. Rogaški derbi z dna lestvice.
Fotografija: V Celju so si gostje prislužili eno točko z golom v 84. minuti. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V Celju so si gostje prislužili eno točko z golom v 84. minuti. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Derbi 25. kola Prve lige Telemach med vodilnimi Celjani in tretjeuvrščenimi Mariborčani je postregel z bolj ali manj izenačeno igro skozi celotno tekmo, tako da je bila kar logična posledica tudi končni izid 1:1. Tudi v uvodnem dvoboju sobotnega sporeda so se nogometaši Brava in Aluminija razšli z neodločenim izidom, vendar brez golov. Nedeljo je s pomembno zmago v derbiju z dna vpisala Rogaška proti Radomljam. Delitve točk c Celju ni izkoristila Olimpija, ki je v Murski Soboti prav tako igrala 1:1. Tekma med Domžalami in Koprom je bila odpovedana zaradi dežja in preveč razmočenega igrišča.

Tekma v Celju je uvodoma postregla z dinamično igro na obeh straneh in tudi z nekaj priložnostmi. Med njimi velja omeniti mariborsko iz 10. minute, ko je z roba kazenskega prostora streljal Hilal Soudani, z obrambo pa se je izkazal Matjaž Rozman, in celjsko iz 12. minute. Z glavo je poskusil Edmilson, na mestu pa je bil Menno Bergsen, ki je tokrat nastopil namesto poškodovanega Ažbeta Juga.

Seznam poškodovanih pri Mariboru je po pol ure igre podaljšal Blaž Vrhovec, ki ga je zamenjal Alen Dizdarević. Kljub temu je imel v 35. minuti Soudani novo priložnost, ko je lepo prišel do strela na desni strani kazenskega prostora, spet pa se je izkazal Rozman. V 39. minuti je na drugi strani Edmilson stekel v obetavno akcijo, vendar preveč okleval s strelom, tako da je Sven Šoštarič Karič posredoval z drsečim startom.

V uvodu drugega polčasa so takrat odločnejši Celjani prešli v vodstvo. V 49. minuti je po levi strani kazenskega prostora pobegnil Aljoša Matko in s strelom ob bližnji vratnici ugnal Bergsna za svoj deveti gol sezone. Podal je Žan Karničnik, za katerega je bila to deveta asistenca sezone, eno več v ligi ima le Bravov Matija Kavčič. Rozman je v 53. minuti preprečil izenačenje po voleju Josipa Iličića z roba kazenskega prostora.

Bergsen je v 80. minuti ustavil žogo po poskusu z glavo Gregorja Bajdeta, v 84. minuti pa so Mariborčani izenačili. S prostega strela z leve strani je podal Iličić, z glavo pa zadel Šoštarič Karič.

V Spodnji Šiški so gostitelji streljali s praznimi naboji. FOTO: NK Bravo
V Spodnji Šiški so gostitelji streljali s praznimi naboji. FOTO: NK Bravo

Kar 18 strelov Brava, a brez golov

Bravo je bil boljši od Aluminija, a mu ni uspelo zatresti tekmečeve mreže kljub 18 strelom. Kar štirikrat je zadel okvir vrat, med drugim tudi z enajstmetrovko. Šiškarji so odločneje začeli, v četrti minuti je Jan Gorenc po kotu zgrešil s približno desetih metrov. Pozneje kakšnih nevarnih akcij ni bilo ne na eni ne na drugi strani, šele v 32. minuti je v kazenskem prostoru gostov do strela prišel Matej Poplatnik, vendar je bil njegov poskus prešibak.

Kidričani so prvič zagrozili v 41. minuti, ko je Matija Orbanić posredoval po strelu Tina Matića z roba kazenskega prostora. V 44. minuti je Lan Jovanović izpustil žogo pred svojimi vrati, do nje je prišel Poplatnik, vendar iz bližine zadel vratnico.

Bravov napadalec Poplatnik je v 48. minuti priigral gostiteljem najstrožjo kazen, ko ga je po prodoru zrušil Lan Jovanović. Izkušeni Poplatnik se je sam odločil za strel z bele točke, vendar zadel vratnico.

Gostitelji so bili vnovič blizu vodstva v 71. minuti, ko je Milan Tučić s strelom z glavo iz bližine poslal žogo v prečko, to pa je zatresel tudi Luka Kerin v 84. minuti s strelom iz bližine z desne strani.

Rogaška melje naprej

Uvodna tekma nedeljskega sporeda je ponudila sosedski obračun z dna prvenstvene lestvice. Nogometaši Rogaške so tekmo pred domačimi navijači pričakali v solidni formi, po remiju proti Mariboru so v prejšnjem krogu v gosteh premagali še Koper. Tokrat so v padle še Radomlje in tako novinci v ligi niso več zadnji. Mož odločitve je bil po protinapadu Alen Korošec ob koncu prvega polčasa.

V Fazaneriji delitev točk

Nogometaši Olimpije so drugič zaporedoma razočarali zveste navijače, Mura pa je pod vodstvom novega trenerja Tončija Žlogarja še drugič v nekaj dneh izpolnila cilj. Danes je osvojila pomembno točko in tako dopolnila preboj v četrtfinale pokala, Ljubljančani, ki so v četrtek izpadli iz pokalnega tekmovanja, pa so zapravili priložnost, da bi se vodilnemu Celju približali na pet točk.

Sobočani so povedli že v 2. minuti, glavni akter pa je bil Robert Čakš. Najprej je naredil prekršek nad branilcem Olimpije Ahmetom Muhamedbegovićem, ki je obležal na tleh, le nekaj trenutkov za tem pa je Čakš dobil žogo v protinapadu - Muhamedbegović je še vedno ležal na zelenici, bil hitrejši od obrambe gostov in v drugem poskusu žogo poslal v mrežo.

V nadaljevanju prvega polčasa so imeli domači več od igre, izrazitih priložnosti pa ni bilo veliko. Mura bi lahko zadela v 19. minuti, ko je z glavo udaril Filippo Tripi, a je obramba Olimpije žogo odbila v kot, Ljubljančani pa so bili najbližje zadetku ob prostem strelu Jorgeja Silve (25. minuta), ko je žoga za las zletela mimo vrat.

Izenačenje je sledilo na začetku drugega dela. Justas Lasickas je z več kot 25 metrov sprožil natančen in močan strel, ki ga domači čuvaj mreže Florijan Raduha ni uspel ustaviti.

Je pa bil domači vratar na pravem mestu vse do konca tekme. Pri poskusu Ivana Posaveca ni imel veliko dela, saj Hrvat ni dobro zadel žoge, odlično pa je posredoval ob strelu Raula Florucza.

V 90. minuti bi lahko Mura prišla do vseh treh točk, vendar je poskus Klemna Pucka zletel mimo vratnice.

Prva liga Telemach, 25. kolo:

Sobota

Bravo – Aluminij 0:0

Celje – Maribor 1:1 (Matko 49.; Karić 84.)

Nedelja

Rogaška – Kalcer Radomlje 1:0  (Korošec 45.)

Mura – Olimpija 1:1 (Čakš 2.; Lasickas 50.)

Domžale – Koper odpovedano zaradi dežja

Preberite še:

Komentarji: