Busquets po okužbi spet s soigralci, a igral ne bo

Na drugo tekmo skupinskega dela eura 2020 v Sevilli se bo podal tudi vezist Barcelone in kapetan španske reprezentance Sergio Busquets.
Fotografija: Sergio Busquets (v rdečem dresu) je nazadnje igral na začetku meseca junija, ko je bila na sporedu prijateljska tekma s Portugalsko v Madridu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Sergio Busquets (v rdečem dresu) je nazadnje igral na začetku meseca junija, ko je bila na sporedu prijateljska tekma s Portugalsko v Madridu. FOTO: Javier Soriano/AFP

Po poročanju spletne strani španskega športnega dnevnika AS je bil Sergio Busquets negativen na testiranju PCR in se bo lahko pridružil ekipi pred drugo tekmo evropskega prvenstva v Sevilli, kjer se bodo Španci po remiju s Švedsko (0:0) pomerili s Poljaki.

Busquetsu so na obveznih testiranjih pred začetkom prvenstva potrdili okužbo z novim koronavirusom, pozitiven je bil tudi Diego Llorente, a je kasneje oddal več negativnih vzorcev in se je lahko vrnil v kader. Busquets, ki je tudi kapetan reprezentance, je bil v izolaciji vse do petka, ko je postalo znano, da se bo lahko pridružil ekipi pred obračunom s Poljsko.
 

Pritožbe nad zelenico


Selektor Luis Enrique naj bi ga še pustil na tribuni in ga po potrebi v igro poslal šele na zaključnem obračunu skupinskega dela s Slovaško. Enrique po poročanju časnika AS pripravlja nekaj sprememb v začetni postavi, a naj bi napadalec Alvaro Morata kljub slabi strelski formi ohranil svoje mesto v enajsterici, v kateri naj bi mu družbo v konici napada tokrat delal zvezdnik Villarreala Gerard Moreno. Na levem boku bi lahko nadomestnega kapetana Jordija Albo zamenjal Jose Luis Gaya.

Španci se bodo v Sevillo podali v petek popoldne, toda na olimpijskem stadionu La Cartuja ne bodo trenirali, saj želijo zelenico ohraniti v čim boljšem stanju. Enrique je imel nad stanjem travnate površine kar nekaj pripomb po remiju tekmi s Švedsko.

»Če bi dosegli gol in bi premagali Švedsko, nihče ne bi govoril o zelenici,« je selektorju odgovoril predstavnik za stike z javnostjo in svetovalec predsedstva andaluzijske regionalne vlade Elias Bendodo.

Preberite še:

Komentarji: