Dinamo s polnega Poljuda odnesel tri točke in Hajduk oddaljil od naslova

V 28. kolu hrvaškega nogometnega prvenstva je veliki derbi pred 31.000 gledalci odločil Bruno Petković. Rijeka ima s tekmo več pet točk več od prvaka.
Fotografija: Znova odlična podpora navijačev na polnem Poljudu ni pomagala Hajduku, veliki tekmec iz Zagreba je prišel do pomembne zmage v bitki za prvaka, od katere se je splitski klub zelo oddaljil. FOTO: HNK Hajduk Split/facebook
Odpri galerijo
Znova odlična podpora navijačev na polnem Poljudu ni pomagala Hajduku, veliki tekmec iz Zagreba je prišel do pomembne zmage v bitki za prvaka, od katere se je splitski klub zelo oddaljil. FOTO: HNK Hajduk Split/facebook

Veliki derbi 28. kola hrvaškega nogometnega prvenstva med Hajdukom in Dinamom je imel izzivalen uvod v režiji navijačev prvaka Dinama Bad Blue Boys. Ti so z jutranjo »diverzantsko akcijo« na znameniti splitski Rivi spustili himno zagrebškega kluba in približno pol ure so domači navijači potrebovali, da so počistili z zvočnim »onesnaženjem«.

Jutranji šok se je zvečer preselil še na tribunu nabito polnega Poljuda, kjer se je zbralo 31.000 navijačev. Sicer boljši Hajduk (posest žoge 60:40, streli 14:8) je izgubil eno od odločilnih tekem v bitki za prvaka, potem ko je odločilni gol v 38. minuti z roba kazenskega prostora dosegel hrvaški reprezentant Bruno Petković. Vedno s čustvi nabit derbi so vodili nemški sodniki, svojo nalogo pa so opravili odlično. Glavni je bil Daniel Siebert.

Dinamov reprezentančni napadalec Bruno Petković (levo) je odločil največji hrvaški derbi. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Dinamov reprezentančni napadalec Bruno Petković (levo) je odločil največji hrvaški derbi. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Splitčani so v drugem polčasu zaradi poškodbe ostali brez prvega zvezdnika Marka Livaje, poraz pa jih krepko oddaljil od naslova prvaka. Za vodilno Rijeko, pri kateri bodo naslednjo nedeljo gostovali v 29. kolu, zaostajajo že za sedem točk. Dinamo ima tekmo manj od Rijeke in pet točk manj.

Preberite še:

Komentarji: