Dvojček Haalanda za prepričljiv začetek obrambe naslova

Nogometaši Manchester Cityja so obrambo prvenstvenega naslova odprli s prepričljivo zmago s 3:0 na gostovanju v Burnleyju. Na uvodu poraz Seville.
Fotografija: Erling Haaland je bil nezaustavljiv, čeprav je imel včasih ob sebi celo obrambo Burnleyja. Foto Reuters
Odpri galerijo
Erling Haaland je bil nezaustavljiv, čeprav je imel včasih ob sebi celo obrambo Burnleyja. Foto Reuters

Težko pričakovano angleško nogometno prvenstvo se je začelo z gostovanjem Manchester Cityja v Burnleyu v petkovem večernem terminu. Moštvo Vincenta Kompanyja se je vrnilo po sezoni v drugoligaški konkurenci, kjer so navdušili, tokrat pa Kompany proti nekdanjemu klubu ni našel pravega recepta.

Igralci Cityja so bili prehitri, premočni in tudi preveč spretni, že v prvem delu pa je dvakrat v polno zadel Erling Haaland.

Kevin de Bruyne ima vnovič težave z mišico, ki so ga ovirale že lani. Foto Reuters
Kevin de Bruyne ima vnovič težave z mišico, ki so ga ovirale že lani. Foto Reuters
Pri prvem zadetku mu je podal Rodri, ki stopa v vlogo gospodarja sredine igrišča, ki se je izpraznila po odhodu Ilkaya Gundogana. Slabe novice je Pep Guardiola prejel v 23. minuti, ko se je za zadnjo stegensko mišico prijel Kevin de Bruyne in Belgijec je šel takoj z igrišča, po tekmi pa je Guardiola potrdil, da bo "odsoten kar nekaj časa". Gre za enako poškodbo, s katero je po 36. minutah končal že finale lige prvakov proti Interju.

Zamenjal ga je prišlek iz Chelseaja Mateo Kovačić, v 36. minuti je Haaland zadel za 2:0 in tekma je bila praktično odločena. V drugem polčasu je debi v novem dresu dočakal tudi Joško Gvardiol, glavna okrepitev sinjemodrih pred sezono, rezultatsko piko na i pa je v 75. minuti postavil Rodri. 

Joško Gvardiol je na Turf Mooru v Burnleyju dočakal debi za Manchester City. Foto Reuters
Joško Gvardiol je na Turf Mooru v Burnleyju dočakal debi za Manchester City. Foto Reuters

Zmagi Raya in Valencie v Španiji

Nova prvenstvena sezona se je začela tudi v Španiji, kjer je Rayo Vallecano pričakovano z 2:0 premagal Almerio, oba zadetka sta padla v prvem polčasu (Palazon, Nteka). Bolj napeto je bilo na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan v Sevilli, kjer je gostovala Valencia. 

Prvaki evropske lige se pripravljajo za superpokal s Cityjem, generalka pa ni bila uspešna. Valencia je z golom Diakhabyja povedla v 60. minuti, devet minut kasneje je En Nesyri izenačil, zmago gostom pa je tik pred koncem rednega dela prinesel Guerra. 

image_alt
Angleški kapetan glavni zvezdnik, Bayern pa zmagovalec prestopnega roka

V Franciji se je dvoboj med Nico in Lillom na uvodu v sezono končal brez zmagovalca (1:1, Laborde; Diakite), v Srbiji pa je Crvena zvezda premagala Mladost s 4:1 (Mitrović, Olayinka, Krasso, Mijatović; Veličković). 

Preberite še:

Komentarji: