Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Danski selektor za Slovence nima skrbi, enajsterico že ima

Kasper Hjulmand je videl treninge in igre ter nima nobenih težav pri izbiri nogometašev za prvo tekmo na evropskem prvenstvu. Kapetan Simon Kjær še ni nared.
Danska nogometna reprezentanca je v Nemčijo dopotovala danes. FOTO: Ida Marie Odgaard/AFP
Danska nogometna reprezentanca je v Nemčijo dopotovala danes. FOTO: Ida Marie Odgaard/AFP
G. N.
11. 6. 2024 | 14:45
1:42

Če se po besedah in drži pozna, Danci samozavestno čakajo na prvi nastop na evropskem prvenstvu. Moč rdečo-belega dinamita bodo prvi občutili prav Slovenci v nedeljo v Stuttgartu v prvi tekmi skupine C. Dve pripravljalni tekmi proti skandinavskima tekmecema, Švedski (2:1, Pierre Højbjerg, Christian Eriksen) in Norveški (3:1, Pierre Højbjerg, Jannik Vestergaar, Yusuf Poulssen) sta danskemu selektorju Kasperju Hjulmandu razblinili vse neznanke.

»Da,« je odločno odgovoril na vprašanje, ali že ima izbrano prvo enajsterico za uvodni dvoboj proti Sloveniji. »Vse sem videl. Videl sem treninge in videl sem igre. Tako da imam kar dobro predstavo o tem, kaj počnemo,« je dodal Hjulmand, ki je potrdil, da kapetan Simon Kjær še ne bo nared za prvo tekmo.

»Ni še povsem pripravljen, zaostaja za drugimi in ne bi bilo prav, če bi v nedeljo igral. Potrebujemo ga v nadaljevanju turnirja,« je o branilcu italijanskeg velikana Milana povedal 52-letni Hjulmand.

Danska nogoemtna reprezentanca se je v Južni Nemčiji nastanila v Freudenstadtu na vzhodnem robu severnega Schwarzwalda.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine