Guardiola: Nogomet zna biti tako zelo krut

Nogometaši Tottenhama se že zelo veselijo obeh polfinalnih dvobojev lige prvakov z Ajaxom.
Fotografija: Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, se je upravičeno držal za glavo. FOTO: Anthony Devlin/AFP
Odpri galerijo
Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, se je upravičeno držal za glavo. FOTO: Anthony Devlin/AFP

Ljubljana – Spektakularna povratna četrtfinalna tekma lige prvakov med nogometaši Manchester Cityja in Tottenhama je le še potrdila, kako zelo tanka je črta, ki v športu loči uspeh od neuspeha, napredovanje od izpada in neizmerno veselje od globokega razočaranja. Razburljiv dvoboj so s 4:3 (3:2) dobili »nebeško modri« iz Manchestra, toda njihova zmaga je bila pirova. Zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh so s skupnim izidom 4:4 v polfinale napredovali igralci iz londonskega predmestja.

»Nogomet zna biti včasih malo nor. Imeli smo veliko vzponov in padcev, če potegnem črto, pa je razliko naredila prva tekma. Da na njej nismo prejeli gola, je bilo zelo pomembno. To je na koncu jeziček na tehtnici prevesilo na našo stran,« je presodil Francoz Hugo Lloris, vratar Tottenhama.


Ni še doživel takšne tekme


Da je bila sinočnja tekma na štadionu Etihad zares nora, se je strinjal tudi Son Heung-min, strelec prvih dveh zadetkov za goste. »Takšne tekme še nisem doživel. S soigralci smo pokazali značaj, saj smo zelo, zelo garali za preboj v polfinale,« je bil dobro razpoložen 26-letni Južnokorejec, eden od najzaslužnejših za podvig »ostrog«.

S pohvalami na njegov račun ni skoparil niti Tottenhamov trener Mauricio Pochettino. »Son je pokazal fantastično predstavo. Gola, ki ju je zabil, dokazujeta njegovo kakovost. Bil je neverjeten in zelo sem vesel zanj,« je 47-letni Argentinec pohvalil azijskega zvezdnika, a tudi druge varovance. »Moji igralci so junaki. Zdaj sem še bolj ponosen nanje. Zaslužijo si igrati v polfinalu.«

Južnoameriški strateg se že zelo veseli obeh dvobojev z amsterdamskim Ajaxom. »Znova smo se lahko prepričali, kako zelo nepredvidljiv je lahko nogomet. Glede na to, kako igra Ajax, pričakujem novo odprto, napadalno in zatorej zelo razburljivo predstavo. To bosta fantastični tekmi,« je prepričan Pochettino.


Žalostni tudi zaradi navijačev


V nasprotnem taboru seveda niso skrivali velikega razočaranja. »Težko je. Bili smo blizu napredovanju, priigrali smo si veliko priložnosti, vendar storili tudi več napak, poleg tega smo v prvem dvoboju zgrešili tudi enajstmetrovko. Trudili smo se do konca, na žalost pa se nam ni izšlo. To moramo sprejeti, čeprav je kruto,« po nesrečnem izpadu ni skrival razočaranja Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, ki se ni pozabil zahvaliti navijačem za podporo.

...
...


»Odkar sem v Manchestru, še nisem doživel takšnega vzdušja na štadionu. Žalostni smo tudi zaradi vseh naših privržencev, za katere pa vem, da vedo, da smo dali čisto vse od sebe. To je nogomet,« je še dejal 48-letni Španec, ki bo poskušal zdaj svoje varovance čim bolje pripraviti za preostale preizkušnje v elitni angleški ligi, v kateri se bodo že v soboto (13.30) vnovič pomerili s Tottenhamom.

»Meščane« čaka še hud boj za naslov angleških prvakov z nogometaši Liverpoola, ki so se brez večjih težav uvrstili v polfinale lige prvakov, potem ko so še drugič – sinoči s 4:1 v gosteh – premagali igralce Porta. Po dveh tekmah so bili tako »rdeči« boljši kar s 6:1. Za preboj v veliki finale bodo poskušali streti še odpor zvezdnikov Barcelone.

Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu 30. aprila (Tottenham – Ajax) in 1. maja (Barcelona – Liverpool), povratni pa 7. maja (Liverpool – Barcelona) in 8. maja (Ajax – Tottenham). Veliki finale bo 1. junija v Madridu.



 

Preberite še:

Komentarji: