Hansi Flick: Manuel Neuer nas je reševal

Zmagovalec z Bayernove klopi je požel čestitke za pogumno potezo, ker je v začetno enajsterico uvrstil Kingsleyja Comana.
Fotografija: Pokal za zmagovalca je šel v prave roke, trener Hansi Flick je Bayern spremenil v zmagovalni stroj. FOTO: Miguel A. Lopes/Pool Reuters
Odpri galerijo
Pokal za zmagovalca je šel v prave roke, trener Hansi Flick je Bayern spremenil v zmagovalni stroj. FOTO: Miguel A. Lopes/Pool Reuters

Z neverjetnim nizom je Bayernom zaznamoval sezono. Nepremagan je že trideset tekem, od tega je igral le eno tekmo neodločeno, zadnjih 21 tekem je zmagal. Robert Lewandowski je sezono zaokrožil s 55 goli v vseh tekmovanjih, 16 več od prvega zasledovalca Cira Immobileja. Trener Hans Flick je pri 55 letih četrti najstarejši zmagovalec med trenerji, starejši od njega so bili le Belgijec Guy Goethals (71), Nemec Jupp Heynckes (68) in Škot Alex Ferguson (66, 57).
Bayern je tretji klub, ki je zabil najmanj 500 golov v ligi prvakov. Pred njim sta le Real Madrid s 567 goli in Barcelona s 517.

Bayernov trener Flick je že po družabnih omrežjih žel pohvale in tudi slovite nogometne avtoritete so izpostavile njegov pogum in občutek, ker je v začetno enajsterico postavil Kingsleyja Comana namesto v Lizboni odličnega Hrvata Ivana Perišića.

»Veliko jih je zaslužnih za to zmago. Že pozimi je bilo mogoče videti, koliko moči premore to moštvo, nekaj kar si kot trener lahko samo želiš. Tekma je imela visok ritem, bila je visoko oktanska s priložnostmi na obeh straneh. Imeli smo najboljšega vratarja na svetu, Manuel Neuer nas je v določenih trenutkih reševal. Bilo je odlično, kako se je moštvo odzvalo, potem ko so se mnogi spraševali, kako se bo branilo proti impresivnemu pariškemu napadu,« je med drugim razkrival trener zmagovalec, ki je lanskega novembra od Nika Kovača prevzel vlogo glavnega trenerja.

Trener PSG Thomas Tuchel je bil ponosen in tudi razočaran, a ne preveč, kot je poudaril. FOTO: Lluis Gene/AFP
Trener PSG Thomas Tuchel je bil ponosen in tudi razočaran, a ne preveč, kot je poudaril. FOTO: Lluis Gene/AFP


Trener PSG in Flickov rojak Thomas Tuchel je v drugi sezoni na trenerskem stolčku pariškega kluba za las ostal brez glavne nagrade.

»Kar nam je manjkalo, je bil prvi gol. Če bi prvi zadeli, sem prepričan, da bi zmagali z 1:0. Ponosen sem, ker je Neymar igral še eno tekmo, v kateri je pokazal svoje sposobnosti in značaj. Tudi za Kyliana Mbappeja je bilo težko, saj je bil poškodovan in je izpustil veliko treningov. Pravi čudež je, da je z nami. V minulih tednih smo pokazali vse, kar je potrebno za osvajanje lovorik. V nogometu moraš sprejeti, da ima sreča zelo pomembno vlogo. Imeli smo priložnosti, nismo jih izkoristili, ampak lahko rečemo, da ni nikogaršnja krivda. Da, sem razočaran, ampak ne preveč,« je po porazu ohranil pozitivno držo Tuchel.

Preberite še:

Komentarji: