Slovenski dvoboj Kamplu, Leipzig v boj za finale z mogočnim PSG

Nemci boljši od madridskega Atletica, Kevin Kampl in soigralci v torkovem polfinalu s Parižani.
Fotografija: Prvi so opozorili nase »gostje«, in sicer po akciji, ki jo je začel prav Kevin Kampl. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Prvi so opozorili nase »gostje«, in sicer po akciji, ki jo je začel prav Kevin Kampl. FOTO: Lluis Gene/AFP

V Lizboni smo dobili drugega polfinalista nogometne lige prvakov. Potem ko sta sinoči opravila svoje PSG in Atalanta, je bil na sporedu dvoboj Atletica Madrida in Leipziga, ki je z izidom 2:1 pripadel Nemcem. Večer je bil slovensko obarvan, saj sta celoten igralni čas preživela na igrišču dva slovenska nogometaša. Jan Oblak branil vrata španskega kluba, Kevin Kampl je poveljeval zvezni vrsti Nemcev.


Večja posest žoge v nogah Leipziga, toda zaman


V prvem polčasu nismo videli gola, kar je bilo pričakovano upoštevaje koncept igre madridskega Atletica, ki pogosto prepusti pobudo tekmecu in potrpežljivo čaka na njegovo napako. Tako je bilo tudi tokrat v Lizboni.

Leipzig je imel v prvih 45 minutah žogo močneje v svojih nogah (59:41 v %), toda na vrata sta tekmeca streljala podobno pogosto (2:1 za Atletico) in zbrala podobno število golov (3:2 za Leipzig). »Umetniški vtis« je morda pripadel Nemcem, toda iz minute v minuto je Atletico dvigoval svojo igro in na igrišču vzpostavil ravnotežje. Kevin Kampl je bil med vidnejšimi, Jan Oblak je posredoval enkrat.

Jan Oblak je uspešno polovil večino visokih predložkov v kazenski prostor Atletica. FOTO: Miguel A. Lopes/AFP
Jan Oblak je uspešno polovil večino visokih predložkov v kazenski prostor Atletica. FOTO: Miguel A. Lopes/AFP


Tekma se je razživela v drugem polčasu


Od večera smo upravičeno pričakovali veliko, saj sta PSG in Atalanta v sredo zvečer postavila visok standard in navdušila nogometno družino s spektakularno nogometno tekmo, ki je na koncu vendarle zasluženo pripadla ambicioznim Francozom.Prvi so opozorili nase »gostje«, in sicer po akciji, ki jo je začel prav Kevin Kampl. Marcel Sabitzer je nato lepo zaposlil Danija Olma, nekdanji član zagrebškega Dinama pa je imenitno zadel žogo z glavo za vodstvo z 1:0. Španci so morali stopnjevati ritem, trener Diego Simeone je poslal v igro tudi rezervista Joaa Felixa, za katerega je Atletico odštel Benfici 126 milijonov evrov.Prav Felix je pozneje izsilil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel kar sam, čeprav je bil takrat na igrišču denimo tudi Diego Costa. Leipzigov vratar je resda prebral njegovo namero, toda Portugalčev strel je bil predober in natančen.


V torkovem polfinalu s Parižani


Ko se je že zdelo, da kluba pričakujeta podaljšek dvakrat po 15 minut, so se Nemci vendarle »odločili«, da bi tekmo raje končali po rednem delu. Po enem od bliskovitih nasprotnih napadov so igralci Leipziga uspešno izkoristili razvlečene linije Atletica, na 20 metrih od vrat našli Tylerja Adamsa, 21-letni Američan, produkt Red Bullove izpostave v New Yorku, pa je še drugič matiral Jana Oblaka. Škofjeločan je bil v resnici nemočen, saj se je žoga na poti proti vratom odbila Stefana Savića.

Leipzig se bo v torkovem polfinalu za nastop v velikem finalu na Štadionu luči pomeril s Parižani.

Preberite še:

Komentarji: