Strelski obračun v Milanu zanesljivo pripadel Atalanti, uspešen tudi Leipzig

Atalanta z lepo prednostjo pred povratno tekmo v Valencii.
Fotografija: Josip Iličić je zablestel tudi v tekmi lige prvakov z Valencio. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić je zablestel tudi v tekmi lige prvakov z Valencio. FOTO: Reuters

Potem ko so se včeraj merili v Madridu in Dortmundu, so drevi igrali prvi tekmi osmine finala lige prvakov še v Londonu in Milanu. Navijači v Italiji so spremljali fantastično tekmo, videli festival golov in prejeli najlepše vabilo za ogled naslednjih večerov 1/8 finala. Josip Iličić in soigralci so na San Siru zmleli Valencio s 4:1 (2:0; Hateboer 2, Iličić, Freuler; Čerišev), potem ko so rešetali goste z vseh položajev. Najlepši gol je zabil prav slovenski reprezentant v 42. minuti, ko je najprej opravil s tremi branilci, nato pa z 20 m matiral še vratarja Domenecha. Atalanto je večkrat rešil prav vratar. Slabo kaže Tottenhamu, ki je v Londonu izgubil proti Leipzigu z 0:1 (0:0; Werner, 11-m). Povratni tekmi v Leipzigu in Valencii bosta 10. marca.


Strelci Hateboer, Iličić in Freuler


»Jojo« je v 8. minuti v izjemno priložnost spravil Maria Pašalića, toda slednjemu je ubranil strel vratar Valencie. Premoč Italijanov je osem minut pozneje unovčil Hans Hateboer po odlični podaji še drugega plejmejkerja gostiteljev Alejandra Gomeza. Tudi drugi gol večera je zabila Atalanta. Potem ko so Španci zapravili dve sijajni priložnosti (zatresli so tudi vratnico), je stopil v ospredje Josip Iličić in najprej opravil z branilci Valencie, nato pa mojstrsko z 20 m rahlo z desne strani matiral še vratarja Jaumeja Domenecha. Kranjčan je postavil tudi izid prvega polčasa 2:0.

Josip Iličić med ogrevanjem za spopad z Valencio. FOTO: AFP
Josip Iličić med ogrevanjem za spopad z Valencio. FOTO: AFP


Gostitelji ne popuščajo niti v nadaljevanju tekme, mojstrski gol z druge strani igrišča kot Iličić je najprej zabil Reno Freuler, Hateboer pa je bil natančen po enem od nasprotnih napadov Atalante. Gostje so se prebudili šele po četrtem prejetem golu; natančen je bil rezervist Denis Čerišev in zabil vendarle pomemben gol pred revanšo na štadionu Mestalla.


Leipzig izkoristil enajstmetrovko

 
Na drugi tekmi večera se merita Tottenham in Leipzig, največ pozornosti pa žanje dvoboj trenerjev iz različnih rodov; domače vodi izkušeni Jose Mourinho, goste 25 let mlajši Julian Nagelsmann. Tudi na tej tekmi bi lahko videli kakšen gol že v prvem polčasu (0:0), več priložnosti pa so zapravili gostje iz Nemčije. No, Nemci so vendarle prešli v vodstvo v drugem polčasu. Ben Davies je v kazenskem prostoru zrušil Konrada Laimerja, zato je dobil Leipzig na voljo enajstmetrovko. Žogo si je nastavil najboljši napadalec gostov Timo Werner in zanesljivo matiral Huga Llorisa s strelom po tleh.

Na štadionu Tottenhama v Londonu vlada odlično vzdušje. FOTO: AFP
Na štadionu Tottenhama v Londonu vlada odlično vzdušje. FOTO: AFP



Začetne enajsterice vseh štirih klubov:



Preberite še:

Komentarji: