Juventus le še točko za Interjem, Roma v derbiju razbila Lazio

Na prvih nedeljskih tekmah v italijanski serie A pomembna zmaga Juventusa nad Salernitano (2:0). Rimski derbi proti Laziu s 3:0 dobila Roma.
Fotografija: Dušan Vlahović proslavlja po svojem golu v Torinu. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP
Odpri galerijo
Dušan Vlahović proslavlja po svojem golu v Torinu. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP

Juventusovi navijači, ki še prebolevajo novo hitro slovo od izločilnih bojev lige prvakov, so v nedeljo v tolažbo dobili zmago nad zadnjeuvrščeno Salernitano, pri kateri je Vid Belec dogajanje spet spremljal s klopi za rezervne nogometaše. Dušan Vlahović je najprej v 5. minuti zaposlil Paula Dybalo za hitro vodstvo, nato pa je srbski zvezdnik v 29. minuti povišal še na 2:0. To je bil tudi končni rezultat obračuna, po katerem zaostanek belo-črnih iz Torina za branilcem naslova Interjem znaša le še eno samcato točko.

Inter ima sicer v žepu še preložen obračun, Samir Handanović pa je s soigralci v soboto doma zgolj remiziral s Fiorentino (1:1). Zdrs mestnih tekmecev je z minimalno zmago v Cagliariju izkoristil AC Milan (1:0), grešil ni niti Napoli, ki je z dvojčkom Victorja Osimhena na domačem štadionu Diega Maradone premagal Udinese (2:1).

Pri remiju Empolija doma proti Hellasu iz Verone (1:1) je v drugem polčasu sodeloval zgolj Leo Štulac, Petra Stojanovića pa ni bilo v kadru Toskancev. Ti so po vodilnem golu Federica Di Francesca iz 26. minute najprej preživeli zapravljeno enajstmetrovko Giovannija Simeoneja v 65. minuti, a vseeno ostali brez zmage, ko je v 71. minuti zadel Matteo Cancellieri.

Domen Črnigoj se je z Venezio znašel v še globljih težavah v bitki za obstanek, igral je dobrih 10 minut, ko je Sampdoria z goloma Francesca Caputa iz prvega polčasa že vodila s končnih 2:0.

Roma odločila derbi v 40 minutah

Obračun nekdanjih trenerjev Chelseaja Joseja Mourinha in Maurizia Sarrija, zdaj šefov stroke pri rimskih tekmecih Romi in Laziu, je prepričljivo pripadel Portugalcu in njegovim sinovom volkulje (3:0). Roma je zadela že v prvem napadu, ko je mrežo orlov zatresel Tammy Abraham, Anglež – tudi sam bivši član londonskih modrih – je na 2:0 povišal v 22. minuti, končni izid prvega polčasa in tekme pa je v 40. minuti postavil Lorenzo Pellegrini.

Roma je tako ohranila osem točk zaostanka za četrtim Juventusom in na lestvici prehitela Lazio, ki se je na šestem mestu verjetno že poslovil od lova na igranje v prihodnji sezoni lige prvakov. Sinje modri bi lahko večer zaključili še mesto nižje, če Atalanta osvoji vsaj točko v obračunu z Bologno.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: