L'Equipe: Simeone med kandidati za klop PSG

Na seznamu 10 trenerskih imen, ki ga je sestavilo vodstvo Paris Saint-Germaina, naj bi se znašel tudi trener Atletico Madrida, Argentinec Diego Simeone.
Fotografija: Diego Simeone je že več kot desetletje trener madridskega Atletica. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Odpri galerijo
Diego Simeone je že več kot desetletje trener madridskega Atletica. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters

Medtem, ko francoski mediji odštevajo zadnje dni Mauriciu Pochettinu na klopi Paris Saint-Germaina, se po hitrem slovesu od izločilnih bojev lige prvakov – na povratni tekmi z madridskim Realom je PSG po vodstvu z 1:0 izgubil z 1:3 – že resno poigravajo z imeni, ki bi lahko ugriznila v kislo pariško jabolko.

Eno takšnih je tudi nov Argentinec, Pochettinov nekdanji reprezentančni soigralec Diego Simeone, ki že več kot desetletje sedi na klopi madridskega Atletica. Pri rdeče-belih je zbral že 566 tekem, sredi tedna pa ga z Janom Oblakom in ostalimi varovanci čaka težko pričakovana povratna tekma osmine finala LP z Manchester Unitedom. Na prvi tekmi v Madridu je bil izid 1:1.

Francoski dnevnik L'Equipe med imeni, ki naj bi ustrezala vodstvu PSG, pričakovano omenja tudi Zinedina Zidana, nekdanjega trenerja madridskega Reala in legendarnega francoskega reprezentanta, ki je po lanskem drugem slovesu od španske prestolnice med najbolj iskanimi strategi na tržišču. Ostali kandidati? Massimiliano Allegri (Juventus), Antonio Conte (Tottenham), Erik ten Hag (Ajax), Christophe Galtier (Nice), Mikel Arteta (Arsenal), Simone Inzaghi (Inter), Lucien Favre (brez ekipe) in Thiago Motta, tako kot Pochettino še en nekdanji nogometaš kluba s Parka princev, ki trenutno vodi Spezio v italijanski serie A.

Veliko bo odvisno tudi od usode športnega direktorja Leonarda, ki naj bi se prav tako znašel na seznamu za odstrel nezadovoljnega prvega moža kluba Naserja Al-Helaifija.

Preberite še:

Komentarji: