Južnoameriška zveza bo podprla Giannija Infantina

Aktualni predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bo na 73. kongresu Fife marca prihodnje leto v Kigali lovil svoj tretji mandat.
Fotografija: Gianni Infantino (na fotografiji) med torkovim obiskom Paragvaja. FOTO: Norberto Duarte/AFP
Odpri galerijo
Gianni Infantino (na fotografiji) med torkovim obiskom Paragvaja. FOTO: Norberto Duarte/AFP

Izvršni odbor južnoameriške nogometne zveze (Conmebol) je na zasedanju v Asuncionu izrazil podporo zdajšnjemu predsedniku Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianniju Infantinu za ponovno izvolitev marca 2023, je na spletni strani zapisala južnoameriška zveza.

»Po izmenjavi mnenj o sedanjosti in prihodnosti južnoameriškega in svetovnega nogometa je Infantino prejel soglasno podporo združenj članic Conmebola,« je južnoameriška konfederacija objavila na svoji spletni strani.

Italijansko-švicarski vodja Fife, ki je na predsedniškem stolčku svetovne zveze od leta 2016, se je pred tem udeležil sestanka z vodstvom Conmebola. Infantino bo odšel na 73. kongres Fife marca 2023 v Kigali, glavno mesto Ruande, po še tretji mandat na čelu te zveze.

Funkcijo je prevzel leta 2016, ko se je Fifa znašla v korupcijskem škandalu, bolj znanem kot FifaGate, ki je s »prestola« sklatil dolgoletnega predsednika, Švicarja Seppa Blatterja. Podpora Conmebola prihaja v času napetih odnosov v nogometu, piše francoska tiskovna agencija AFP, ki so povezani z izključitvijo Rusije s svetovnega prvenstva 2022 in predloga o svetovnem prvenstvu na vsaki dve leti.

Preberite še:

Komentarji: