Kakšna vozovnica za euro bo na voljo tudi v ZDA

V novi epizodi podkasta VAR o prvoligaških adutih, ki izzivajo Keka, Beckenbauerju in strelskem postu Benjamina Šeška.

Januarske reprezentančne tekme ne sodijo v uradna okna svetovne zveze, letošnja prijateljska tekma v ZDA pa je vseeno požela veliko zanimanja. Igralci iz slovenskega državnega prvenstva se bodo poskusili dokazati oglednikom velikih ekip, predvsem pa prepričati selektorja Matjaža Keka, da jim priložnost ponudi tudi na euru. Kdo bo v ospredju?

»Nekaj zanimivih igralcev je v tej reprezentanci, predvsem jedro igralcev Celja, pa Tamar Svetlin, ki ga spremljam že nekaj časa. Dolgo je Maribor čakal na Jana Repasa, ki je nato zablestel na derbiju in bo poskusil dokazati, da spada v reprezentanco. Okrepila se je zvezna vrsta reprezentance, tu je še nekaj perspektivnih nogometašev, kar bo zelo pomembno za širino kadra v prihodnje,« reprezentančni spisek ocenjuje Siniša Uroševič.

Zabukovnik naslednji Kekov adut?

Kdo bo izzval Matjaža Keka? FOTO: Novak Djurovic/Reuters
Kdo bo izzval Matjaža Keka? FOTO: Novak Djurovic/Reuters
Med izpostavljenimi nogometaši bo Mark Zabukovnik, 23-letni vezist Celja, ki je že tarča nekaterih uglednih klubov v regiji. »Gre za vezista, ki je opozoril nase že pred prihodom v Celje, v mladi reprezentanci je igral dobro in tu Kek išče alternative za prihodnost. Na tem položaju sta Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik, Zabukovnik pa je ta, ki bi iz slovenske lige lahko zaostril konkurenco na sredini igrišča, kjer v reprezentanci alternativ vendarle ni na pretek,« o 185 centimetrov visokem, obrambno naravnanem igralcu zvezne vrste pravi Jernej Suhadolnik.

V podkastu sta komentatorja kritično ocenila tudi idejo o morebitni spremembi koledarja prve slovenske lige po vzoru s severa Evrope, v drugem delu so na vrsto prišle tuje nogometne zelenice. V Nemčiji je Benjamin Šeško dočakal priložnost v prvi postavi. »Ni še čas za paniko, Šeško prihaja v priložnosti, kar je za napadalca ključno, bo pa moral začeti zadevati gole. To je dejstvo, napadalci živijo od golov,« o suši udarnega slovenskega strelca, ki v bundesligi traja od 28. oktobra, pravi Suhadolnik.

SP 2006 je Beckenbauerjeva krona

Minuli nogometni teden je zaznamovalo slovo Franza Beckenbauerja, ene najbolj vplivnih osebnosti ne le v nogometu, temveč v Nemčiji nasploh. »Nemški mediji vsako leto objavljajo sezname 100 najbolj vplivnih oseb in Beckenbauer je bil vedno povsem pri vrhu. Še zelo mlad je postal kapetan Bayerna, nato je z reprezentanco osvojil vse kot igralec in še kot selektor, krona njegovega delovanja pa je bilo svetovno prvenstvo 2006, ki ga je uspel pripeljati v Nemčijo. V petek bo na razprodani Alianz Areni potekalo zadnje slovo,« pomen pokojne legende opisuje Uroševič.

V zadnjem delu tokratnega podkasta tudi analiza stanja v Manchester Unitedu (Suhadolnik: »Erik ten Hag ni trener za takšen nivo nogometa.«), ob koncu pa še pogled na savdski španski superpokal, kjer je bil kvalitativni preskok med Realom in Barcelono zelo očiten.

Preberite še:

Komentarji: