Kandidat za predsednika Barcelone proti vladavini VARentina

V nedeljo volitve predsednika FC Barcelona, kandidati Joan Laporta, Victor Font in Toni Freixa.
Fotografija: Toni Freixa (levo) je bil pred leti predstavnik za odnose z javnostmi pri predsedniku Sandru Rosellu (drugi z leve). FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Toni Freixa (levo) je bil pred leti predstavnik za odnose z javnostmi pri predsedniku Sandru Rosellu (drugi z leve). FOTO: Albert Gea/Reuters

V nedeljo bodo izvedli volitve novega predsednika FC Barcelona, zato poteka v zadnjih tednih javna besedna vojna med trojico kandidatov; to so Joan Laporta, Victor Font in Toni Freixa. Nasledstvo, ki ga je zapustil odhajajoči in vsaj delno osramočeni predsednik Josep Maria Bartomeu, ni obetavno: klub je drastično pomladil ekipo, kljub temu pa se bo le stežka izkopal iz visokega dolga v domnevni višini 700 milijonov evrov.

image_alt
Messi del volilne kampanje, po njej bi najprej poklical Čeferina


Eden od kandidatov je šel še dlje. Mesto je polepljeno s plakati, na katerih Toni Freixa napoveduje vojno madridskemu Realu oziroma njegovemu predsedniku Florentinu Perezu. »Ne bomo dovolil, da nadzoruje ligo VARentino,« je sporočilo s plakatov, ki namiguje na to, da Perez domnevno obvladuje tudi sodniški lobi, posledično da gredo odločitve sodnikov VAR na roko Realu.


Vsak je moral zbrati 2257 podpisov članov kluba


Volitve bi morali biti že lani, toda pandemija koronavirusa jih je preložila za nedoločen čas, pozneje pa so za datum oddajo listkov določili 7. marec. Prvotno se je potegovalo za položaj predsednika več imen, toda zahtevanih 2257 podpisov članov kluba je nato zagotovilo osip na tri imena.

Preberite še:

Komentarji: