Kako do vstopnice za tekme eura 2024? Čas imate do 12. decembra

Evropska nogometna zveza je začela drugo fazo prodaje vstopnic za euro 2024, vsaki ekipi na tekmo pripada 10.000 vstopnic, prodaja bo trajala do 12. decembra.
Fotografija: Slovenski nogometaši si obetajo, da bodo imeli na EP vsaj takšno podporo, kot so jo imeli njihovi predhodniki leta 2000 v Amsterdamu, ko je nogometaše spremljalo 12.000 navijačev. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Slovenski nogometaši si obetajo, da bodo imeli na EP vsaj takšno podporo, kot so jo imeli njihovi predhodniki leta 2000 v Amsterdamu, ko je nogometaše spremljalo 12.000 navijačev. FOTO: Leon Vidic

Navijaška mrzlica se po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo stopnjuje, v teh dneh bo dosegla prvega od vrhuncev. Jutri ob 18. uri bo v Hamburgu potekal žreb skupin za euro, tam bo Slovenija dobila nasprotnike, predvsem pa bo znano, kje in kdaj bo slovenska reprezentanca igrala. Prodaja vstopnic za navijače reprezentanc se začenja danes.

Vsaki nogometni zvezi za tekme njene reprezentance pripada po 10.000 vstopnic na tekmo. Navijači bodo lahko prek uradne aplikacije Evropske nogometne zveze od danes do 12. decembra oddali povpraševanje za vstopnice za posamezne tekme. Ob registraciji je pomembno, da izberete, da ste navijači slovenske reprezentance, le tako boste lahko kupili vstopnice za tekme Slovenije.

Po izteku roka bo postopek tekel naprej na dva načina - če bo vstopnic željnih navijačev manj kot 10.000 za vsako tekmo, bo vsak dobil poziv, da lahko v nekaj dneh poravna znesek vstopnice in ta bo njegova. Če pa bo zanimanja več, bo prek aplikacije potekal žreb, nato pa bodo izžrebanci obveščeni o možnosti nakupa. Obvestila o tem, ali je vstopnica že njihova ali pa jih čaka žreb, bodo kandidati za nakup predvidoma prejeli januarja.

Cene vstopnic na EP. FOTO: NZS
Cene vstopnic na EP. FOTO: NZS

Ker se bo zanimanje zbiralo do 12. decembra, ni pomembno, ali povpraševanje oddate takoj 1. ali 12. decembra, možnosti, da pridete do vstopnic, bodo za vse enake. Pri Nogometni zvezi Slovenije zato svetujejo, da pred oddanim zanimanjem počakate na jutrišnji žreb, po njem bodo na portal za vstopnice vnešene točne tekme z lokacijo, datumom in nasprotnikom Slovenije.  

Februarja bo nato stekla uradna preprodaja, vsi tisti, ki na tekme ne bodo mogli, bodo prek uradnega sistema vstopnice po nakupni ceni lahko prodali naprej, trajala bo do marca. V zadnjih tednih pred prvenstvom bodo morebitni preostanek vstopnic prireditelji nato sprostili v prosto prodajo. 

Še cene: navijaški kotiček za goloma bo stal zelo dostopnih 30 evrov, najdražji sedeži na tekmah skupinskega dela pa po 400 evrov. 

Preberite še:

Komentarji: