Atletico še naprej melje, Barcelona je skočila na drugo mesto

Nogometaši Reala so v 21. kolu španske lige klonili proti Levanteju z 1:2.
Fotografija: Lionel Messi je popeljal Barcelono v vodstvo z natančnim prostim strelom. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi je popeljal Barcelono v vodstvo z natančnim prostim strelom. FOTO: Albert Gea/Reuters

Moštvo Levanteja je v 21. kolu španskega prvenstva pripravilo presenečenje in v gosteh premagalo madridski Real z 2:1. Uspešnejša je bila druga elitna zasedba iz španske prestolnice. Atletico je z Janom Oblakom v vratih zmagal v Cadizu s 3:1 in se še trdneje zasidral na prvem mestu na lestvici. Na drugo mesto se je z izdatnimi desetimi točkami zaostanka ob odigrani tekmi več povzpela Barcelona, ki je z zmago nad Athleticom z 2:1 izkoristila nov spodrsljaj nov Reala.

Aktualni španski prvaki so bili poraženi četrtič v prvenstvu in tretjič na zadnjih štirih tekmah v vseh tekmovanjih, saj so med drugim predčasno izpadli iz superpokalnega tekmovanja in se poslovili tudi od pokalnega tekmovanja

V prvenstvu zaenkrat ostajajo na drugem mestu, v kolikor pa bo vodilni Atletico v nedeljo osvojil vse tri točke, se bo oddalji na dvomestno prednost.


Hitra izključitev Militaa


Madridčani so se na domači tekmi hitro znašli v težkem položaju, saj je branilec Eder Militao v 9. minuti kot zadnji igralec nepravilno ustavil prodirajočega Sergia Leona in si prislužil rdeči karton. 
Eder Militao je moral že v deveti minuti zapustiti zelenico. FOTO: Javier Barbancho/Reuters
Eder Militao je moral že v deveti minuti zapustiti zelenico. FOTO: Javier Barbancho/Reuters


Realu se to sprva ni poznalo, saj je le dve minuti kasneje dosegel vodilni gol. Po globinski podaji Tonija Kroosa je iz protinapada zadel Marco Asensio.

Levante je izenačil v 32. minuti, ko je Jorge Miramom podal na levo stran kazenskega prostora, žogo pa je odlično zadel Jose Morales in jo poslal v mrežo.

Pri Realu je v 60. minuti v igro vstopil Junior Vinicius in le dve minuti zatem storil prekršek na robu kazenskega prostora, glavni sodnik David Jimezen pa je po posredovanju sistema VAR dosodil enajstmetrovko. Odgovornost za strel je prevzel Marti Roger in ustrel v desno stran, vratar Thibaut Courtois pa se je izkazal z obrambo.
Thibaut Courtois je v 64. minuti ustavil enajstmetrovko. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Thibaut Courtois je v 64. minuti ustavil enajstmetrovko. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP


Marti Roger se je nato v 78. minuti odkupil za svojo napako, ko je s približno enajstih metrov neubranljivo zadel v levi kot in svojemu moštvu priboril veliko zmago.


Bettoni: Igralci se bodo borili do konca


Pomočnik trenerja pri Realu David Bettoni, ki vodi moštvo ob odsotnosti obolelega Zinedina Zidana, je po porazu dejal: »Stežka bomo sprejeli ta poraz. Po izključitvi je tekma postala zelo zahtevna. To je boleč poraz, vendar pa sem videl ekipo z odličnim odnosom. V slačilnici so bili igralci žalostni, vendar pa so lačni uspeha in se bodo borili do konca.«


Špansko prvenstvo, 21. kolo


Sobota
Real Madrid : Levante 1:2 (Asensio 13.; Morales 32., Roger 78.)
Eibar : Sevilla 0:2 (Ocampos 28./11m, Jordan 55.)
Valencia : Elche 1:0 (Wass 22.)
Villarreal : Real Sociedad 1:1 (Parejo 3.; Isak 93.)

Nedelja
Getafe : Alaves 0:0
Cadiz : Atletico Madrid 2:4 (Negredo 35., 71.; Suarez 28., 50./11-m, Niguez 44., Koke 88. – Oblak je branil vso tekmo za Atletico)
Granada : Celta Vigo 0:0
Barcelona : Athletic Bilbao 2:1 (Messi 20., Griezmann 75.; Alba 49./avt)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: